Christelijke Muziek & Concertagenda

Bevrijdingsconcert "Melodie van Vrijheid" Epe, Gelderland


Naam:
Bevrijdingsconcert "Melodie van Vrijheid"
Datum:
17 april 2021
Tijd:
19:30u - 21:15u
Omschrijving:

HET INTERKERKELIJK KOOR "TO YOU" MAAKT ZICH OP VOOR VIERING 76 JAAR BEVRIJDING VAN EPE.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Met het SAMEN VIEREN van VRIJHEID wil het koor "To You" het besef van vrijheid en vrede vergroten. Het jaar 2020 is een kroonjaar: 75 jaar geleden werden middels operatie "Cleanser" (het plan van de geallieerden om de Duitsers te verdrijven van de Noord-Veluwe) de dorpen Vaassen, Emst, Oene en Epe bevrijd door Canadese troepen. In april 2020 had deze bijzondere gebeurtenis groots gevierd en beleefd zullen worden met onder andere een uniek concert: "Melodie van Vrijheid"; een concert waarbij muziek, beeld en verhalen samengebracht worden!

Maar door het coronavirus (COVID-19) en de overheidsmaatregelen die hierop volgden hebben alle evenementen en dus ook dit concert helaas niet plaats kunnen vinden. Daarom is het de intentie in 2021 de bevrijding (75 + 1 jaar), die gepland stond voor het kroonjaar, opnieuw groots te vieren! Het bevrijdingsconcert "Melodie van Vrijheid", waarin 76 jaar vrijheid wordt herdacht, zal nu plaatsvinden op zaterdag 17 april 2021 om 19.30 uur in de Grote Kerk te Epe. Noteert u deze datum vast in uw agenda? We hopen u dan te ontmoeten om samen vrijheid en verbondenheid te vieren en te beleven!

Het bevrijdingsconcert wordt uitgevoerd door het vierstemmig gemengd koor "To You" met René Nijhof als solist. In dit concert staat behalve herdenken ook het beleven en beseffen van wat vrijheid betekent centraal. Het geheel staat onder leiding van dirigent Henk van der Maten en wordt begeleid door professionele musici:
- Arjan Post (Trompet / Bugel)
- Edith Post (Trompet / Bugel)
- Harrie Stijf (Piano)
- Willem Veldkamp (Synthesizer)
- Hendrie Westra (Percussie en slagwerk).

Muziek is emotie en verbindt! In samenwerking met de stichting "Broken Wings ’40-‘45" krijgt het concert een multimediale dimensie doordat de muziek gecombineerd zal worden met passende foto’s en filmbeelden. De kern van het muzikale deel wordt gevormd door de cantate "Of Faith and Freedom" van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. De liederen worden afgewisseld met korte persoonlijke verhalen over oorlog en bevrijding.

Adres:
Beekstraat 1
Postcode:
8162 HA
Plaats:
Epe (Boek overnachting in Epe)
Dagje uit in Epe | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.toyouepe.nl
Email adres:
koor apenstaartje toyouepe.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Interkerkelijk koor "To You".
Telefoon:
0578614604


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-06-24 15:41:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.