Christelijke Muziek & Concertagenda

Verstillend belevingsconcert Hellendoorn, Overijssel


Naam:
Verstillend belevingsconcert
Datum:
3 april 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
https://www.ingoedehanden.management/show.php/?see248
Omschrijving:

Het Pergolesi Ensemble voert in de dagen op weg naar Pasen het Stabat Mater uit van Pergolesi op verschillende mooie locaties in Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant.
Het Pergolesi Ensemble staat onder leiding van alt/mezzo Marianne Selleger. Naast haar zingt sopraan Wendeline van Houten. Bijzonder bij het begeleidend instrumentaal ensemble is dat er saxofoons in plaats van strijkers gebruikt worden.
Dit fameuze Stabat Mater van Pergolesi, geschreven voor goede vrijdag, is niet alleen, naast Bach’s Mattheus Passie, een veel gehoord paasoratorium, maar zeker ook het bekendste en mooiste Stabat Mater aller tijden. Deze versie voor twee vrouwenstemmen met saxofoonkwartet is geheel trouw aan het origineel en slaagt er ook steeds weer in tot tranen toe te ontroeren.
Pergolesi schreef dit werk kort voor zijn dood in 1736. Hij was toen 26 jaar oud. Hij schreef het stuk in Pozzuoli, het plaatsje waar hij zich teruggetrokken had vanwege zijn zeer slechte gezondheid. Pergolesi kreeg de opdracht om het Stabat Mater van Alessandro Scarlatti dat tot dan toe elke goede vrijdag in de kerk Maria dei Sette Dolori in Napels werd opgevoerd, te vervangen.
De tekst van het Stabat Mater is geschreven in de middeleeuwen door een onbekende dichter, vermoedelijk Johannes Fidenza (1221-1274), die later de naam Bonaventura aannam. Het stuk bestaat uit twaalf delen. De eerste zes beschrijven de pijn die Maria doorstaat terwijl ze haar zoon aan het kruis ziet hangen. De laatste zes delen worden gezongen vanuit een ‘ik’-persoon die de pijn die Maria voelt ook wil voelen.
Een verstillende muzikale tocht met de smart van een moeder onder het kruis van haar zoon. Een moment van verdieping in hoe wij omgaan met onze diepste pijn. De muziek raakt diepe, universele gevoelens, namelijk enerzijds een intense verdrietigheid, anderzijds ook overlevingskracht en optimisme.
Kom dus kijken en luisteren naar deze unieke concerten. Dat alles mag je niet missen!

Adres:
Dorpsstraat 39
Postcode:
7447CM
Plaats:
Hellendoorn (Boek overnachting in Hellendoorn)
Dagje uit in Hellendoorn | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
€ 22,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
https://pergolesi.ingoedehanden.management
Email adres:
info apenstaartje ingoedehanden.management
Meer concerten:
Alle concerten van Pergolesi Ensemble.
Telefoon:
0628545575

Kaarten:
Voorverkoop € 22,50- | Kerk € 25,- | Studenten/CJP € 15,- | Jeugd tot 18 gratis

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-03-10 15:37:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar