Christelijke Muziek & Concertagenda

Pergolesi’s Stabat Mater uitgevoerd door vrouwenkoor Heeg, Friesland


Naam:
Pergolesi’s Stabat Mater uitgevoerd door vrouwenkoor
Datum:
28 maart 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Pergolesi’s Stabat Mater uitgevoerd door vrouwenkoor

Waar in 2019 in de passietijd de Fryske Matteuspassy klonk, kiest Collegium Vocale Fryslân (CVF ) in 2020 voor het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi. Ditmaal uitgevoerd door een vrouwenkoor in plaats van de oorspronkelijke, solistische bezetting. Het Stabat Mater zal op zaterdag 28 maart om 20.00 uur integraal worden uitgevoerd door het vrouwenkoor van CVF: Frapelle in de R.K kerk te Heeg. Dirigent en artistiek leider is Gerben van der Veen.

Tussen de delen van het Stabat Mater zullen a-capella werken worden uitgevoerd, passend maar tegelijkertijd contrasterend met het karakter van werk van Pergolesi, zoals composities van Hildegard van Bingen, Francis Poulenc, Ferenc Farkas en Rihards Dubra.

Het concert vormt een prachtig alternatief voor of aanvulling op de grote passiewerken van Johann Sebastian Bach, die rondom in de provincie te horen zullen zijn. Zo onderscheidt Collegium Vocale Fryslân zich en houdt vast aan haar missie: koorzangers de gelegenheid geven werken te zingen, die doorgaans niet zo snel zullen worden geprogrammeerd.

Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) schreef zijn Stabat Mater in opdracht, als vervanging van het gelijknamige werk van Scarlatti dat jarenlang in Napels op Goede Vrijdag werd uitgevoerd. Onbekend is wanneer hij het werk precies componeerde maar de laatste passages schreef hij op zijn sterfbed in 1736. Al snel werd het werk populair en verspreidde zich over Europa en daarbuiten. Bach heeft thema’s uit dit werk gebruikt ondere andere voor zijn motet: Tilge, Höchster, meine Sünden, BWV 1083).

Muzikale medewerking zal worden verleend door het Barokorkest Florilegium Musicum (muzikale bloemlezing), een professioneel ensemble dat zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld tot een gewaardeerd internationaal orkest met gespecialiseerde barokmusici, die historische instrumenten of kopieën daarvan bespelen.


Kaarten à € 16 in de voorverkoop te bestellen via www.posthuistheater.nl of aan de zaal à € 18,-

Adres:
Harinxmastrjitte 41
Postcode:
8621BK
Plaats:
Heeg (Boek overnachting in Heeg)
Dagje uit in Heeg | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 18,00


Internetadres:
http://www.posthuistheater.nl
Email adres:
marita.de.jong apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Vocale Fryslân.
Telefoon:
0644488566


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-02-26 16:04:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar