Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Passion - J.S. Bach Utrecht, Utrecht


Naam:
Johannes Passion - J.S. Bach
Datum:
2 april 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.00u - 22.30u
Omschrijving:

Over het programma
Naast de Matthäus Passion is de Johannes-Passion van J.S. Bach één van Bachs grootste werken en daarmee een hoogtepunt van de klassieke muziek. Toen Johann Sebastian Bach in 1685 werd geboren, kende de kerk al een lange traditie in het verklanken van dit paasdrama en in 1724 schreef Bach zijn eerste Passion. Het beroemde oratorium bestaat uit een verzameling van recitatieven, aria’s, koralen en stukken voor koor en orkest en vertelt het lijdensverhaal van Jezus Christus. De koorzangers hebben in deze prachtige paasdrama een belangrijke hoofdrol, namelijk die van het woedende volk. Daarmee is het nog feller en beknopter dan de Matthäus Passion. J.S. Bach schreef zijn Johannes-Passion als een onderdeel van de Lutherse vesper liturgie. Net als de dienst opent dit concert met orgelspel en samenzang.

Over het USKO
Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat sinds 1945 en is met zo’n 150 studenten een van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Een terugkerend thema is de muziek van Bach. Elk jaar wordt een groot werk van deze componist uitgevoerd. Het jaarlijkse Bachprogramma vormt al sinds de oprichting het hoogtepunt op de concertagenda. In een driejarige cyclus worden afwisselend de Johannes-Passion, de Matthäus-Passion en de Hohe Messe uitgevoerd.
Meer informatie en kaarten: www.usko.nl | usko@usko.nl | 030-2538785

Adres:
Janskerkhof 26
Postcode:
3512BN
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 18,00


Internetadres:
http://www.usko.nl/
Email adres:
usko apenstaartje usko.nl
Meer concerten:
Alle concerten van USKO.
Telefoon:
030-2538785


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-02-19 13:47:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar