Christelijke Muziek & Concertagenda

Gratis Concert Requiem van Faure Delft, Zuid-Holland


Naam:
Gratis Concert Requiem van Faure
Datum:
28 maart 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u
Omschrijving:

Badminton School

Badminton school is een onafhankelijke dag- en kostschool voor meisjes in Bristol, Zuid-West Engeland. De school heeft rond de 450 leerlingen en besteedt veel aandacht aan zowel artistieke als academische ontwikkeling. Muziek is een belangrijk onderdeel van zowel de lesprogramma's als de vele publieke evenementen, wat de meisjes mooie kansen biedt om hun muzikale talenten in te zetten voor de school. Er zijn veel verschillende muzikale groepen, waaronder een symfonie orkest, een koor en een apart kamer koor. Door al deze mogelijkheiden speelt bijna driekwart van de meisjes op Badminton minstens een instrument! Ons belangrijkste concert van het jaar is in de prachtige St Georges concertzaal in Bristol, waarbij het orkest, de koren en solisten samen een mooi programma neer zetten. Daarnaast spelen ze meerdere concerten in de omgeving van de school, waaronder ook een jaarlijks concert in Bristol Cathedral. In de afgelopen jaren zijn ze op verschillende tournees geweest, onder andere naar Berlijn, Florence, Brugge en Barcelona. Nu zijn ze in Nederland op tournee en hebben veel zin om hier hun prachtige uitvoering van Faure's Requiem aan u te laten horen!

Dirigent – Mark Dowd

Mark Dowd is een pianist, dirigent en onderwijzer, oorspronkelijk uit Newcastle in noord oost Engeland. Al in zijn jeugd werd zijn talent opgemerkt tijdens meerdere concerten en festivals in de buurt van Newcastle, waarna hij een beurs kreeg op zijn veertiende om naar de Purcell School of Music in Londen te gaan. Hieropvolgend studeerde hij muziek in King's College Londen, en tegelijkertijd piano aan het Royal Academy of Music. Als solist en kamermuzikant treedt hij o pin veel prestigieuze plekken in London, waaronder Wigmore Hall, st John's Smith Square en Cadogan Hall. Later heeft hij ook nog een lerarenopleiding gedaan, waarna hij aan de slag is gegaan als leraal, dirigent en accompagneur. Sinds 2018 is hij bij de Badminton School, waar hij nu de Director of Music is.

Adres:
Maria van Jesse Kerk, Burgwal 20
Postcode:
2611 GJ
Plaats:
Delft (Boek overnachting in Delft)
Dagje uit in Delft | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van OneStage.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-02-14 12:35:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar