Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Jubileumconcert
Datum:
13 maart 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Op vrijdag 13 maart 2020 hoopt Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) uit Dordrecht met een groots concert het 100-jarig jubileum te vieren. Er wordt een speciaal jubileumprogramma met werken van Bach, Brahms, Fauré, van Beethoven, Mozart andere grote componisten uitgevoerd. Bijzonder hoogtepunt wordt de wereldpremière van de zogenaamde Sura Cantate. Een compositie over de legende van Sura, de Dordtse weldoenster en martelares die aan de wieg zou hebben gestaan van de bouw van de Grote Kerk. Deze Cantate is speciaal geschreven voor het 100-jarige MOV door componist Patrick van Deurzen en librettist Jules Terlingen. De uitvoering van deze spectaculaire compositie is tevens een cadeau van MOV aan de 800-jarige stad Dordrecht.
MOV wordt tijdens dit concert begeleid door het Ars Musica Orkest. Heleen Koele zal als sopraan haar medewerking verlenen. De presentatie van het concert wordt verzorgd door Marieke van Leeuwen, voormalig stadsdichter van Dordrecht. De muzikale leiding is in handen van Patrick van der Linden, dirigent van MOV.
Meer informatie en kaarten te bestellen via www.oratoriumdordrecht.nl. Kaarten tevens verkrijgbaar bij VVV Spuiboulevard Dordrecht, leden van het koor en via kaartverkoop@oratoriumdordrecht.nl. Telefonisch via 06 – 15 05 6005 (Dirk Louter).
De uitvoering van dit concert wordt mede mogelijke gemaakt door de gemeente Dordrecht (800 jaar Stad), het Fonds Podiumkunsten, VSB Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, J.E Jurriaanse Stichting, Stichting Sonbross en vele vrienden, donateurs, sponsors en partners van MOV.

Adres:
Burgemeester de Raadtsingel 45
Postcode:
3311JG
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Merwe's Oratorium Vereniging o.l.v. Patrick van der Linden, Ars Musica Orkest, Heleen Koele (sopraan), Marieke van Leeuwen (presentatie)

Entreeprijs volwassenen:
€ 28,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.oratoriumdordrecht.nl
Email adres:
kaartverkoop apenstaartje oratoriumdordrecht.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Merwe's Oratorium Vereniging.
Telefoon:
06 – 15 05 6005 (Dirk Louter)


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-02-08 22:10:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar