Christelijke Muziek & Concertagenda

Van Liefde Ongekend. Hoogeveen, Drenthe


Naam:
Van Liefde Ongekend.
Datum:
22 maart 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.00u - 20.30u
Op 22 maart a.s is er een uitvoering van het Oratorium Van Liefde Ongekend door het Christelijk Gemengd Koor de Zeeklank uit Vollenhove o.l.v Johan Bredewout Organist Harm Hoeve. De toegang is gratis. Er worden wel twee collectes gehouden. Van harte welkom. ACR Kuipers IEC-Hoogeveen
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Bij het schrijven van dit oratorium is in hoofdzaak uitgegaan van de wijze waarop de evangelist Marcus het lijden en opstanding van de Heer Jezus Christus verhaalt. Het evangelie van Marcus is kort en bondig; het lijkt wel of de schrijver haast heeft. Zo wordt de lezer gegrepen door de ernst en betekenis van dit gebeuren, en bovenal door de grenzeloze liefde van Jezus voor zijn volgelingen, de mensenmassa en zelfs voor zijn grootste vijanden.



Dat is het centrale thema van het oratorium: “VAN LIEFDE ONGEKEND”. De titel is ontleend aan het bekende Engelse lied ““My song is love unknown”.” van Samuel Crossman (1664). De vertaling hiervan heeft een centrale plaats in het werk. De gesproken gedeelten zijn bewerkingen van teksten uit het Marcus-evangelie en worden afgewisseld door gezongen commentaren en overwegingen. Het oratorium “Van Liefde Ongekend” bestaat uit twee delen: De cantate “Lam Gods” en de cantate “Christus Is Waarlijk Opgestaan”. Het is een boodschap van overwinning op het kwaad en van hoop op een glorieuze toekomst met onze Heer.

Adres:
Zuidwoldigerweg 32
Postcode:
7908 AD
Plaats:
Hoogeveen (Boek overnachting in Hoogeveen)
Dagje uit in Hoogeveen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.iec-hoogeveen.nl
Email adres:
annekuipers2013 apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van IEC-Hoogeveen.
Telefoon:
0528-275358


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-02-05 23:04:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar