Christelijke Muziek & Concertagenda

Las CanTantes in Westerkerkmuziek Veenendaal Veenendaal, Utrecht


Naam:
Las CanTantes in Westerkerkmuziek Veenendaal
Datum:
15 februari 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op zaterdag 15 februari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het vrouwenensemble Las CanTantes. Dit enthousiaste vocaal ensemble in de groei (naar maximaal 16 leden) zingt vooral klassiek repertoire. Maar dan wel in de breedste zin van het woord: van madrigalen tot missen, van romantische koorliederen tot moderne stukken. Vaak a capella, soms ook met instrumentale begeleiding. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Vincent Doek. In 2013 namen twee van de huidige zangeressen van Las CanTantes het initiatief om een vrouwenkoor op te richten. Vanuit hun eigen wens om met een kleine groep mooi en uitdagend vrouwenkoorrepertoire te zingen zijn zij gestart. Al snel werd een groep gevormd van enthousiaste vrouwen die wekelijks repeteren en regelmatig optredens verzorgen.
Dirigent Vincent Doek studeerde piano en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zijn zangstudie vervolgde hij onder andere bij Marianne Blok, Pieter van den Berg en Paula de Wit. Daarnaast volgde hij lessen op het gebied van liedinterpretatie bij de bariton Max van Egmond. Hij werkte samen met pianist Jack de Bie als vaste liedbegeleider. Als koordirigent heeft hij jarenlange ervaring bij diverse koren, waaronder het koor van de RK St.Gertrudiskerk te Utrecht en Kamerkoor Sforzato. Momenteel is hij als dirigent-organist verbonden aan de RK Parochie Licht van Christus in Vleuten-De Meern. Hij leidt daar verschillende koorgroepen, waaronder een gregoriaanse Schola. Op het programma – met als titel ‘Muziek voor vrouwenkoor uit romantiek en later’ - staan zowel geestelijke als wereldlijke werken van o.a. Gabriel Fauré, Andre Caplet, Felix Mendelssohn, Franz Schubert en Robert Schumann. Aan dit concert wordt medewerking verleend door de pianist Jorian van Nee.
De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-02-05 22:12:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar