Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Minne Veldman Leeuwarden, Friesland


Naam:
Orgelconcert Minne Veldman
Datum:
14 maart 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

LEEUWARDEN – De bekende organist Minne Veldman geeft op zaterdag 14 maart 2020 een orgelconcert op het beroemde Christian Müller-orgel (1727) in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden. Het concert begint om 20.00 uur.

Hij opent de avond met een psalmbewerking van Feike Asma. Na de monumentale Passacaglia van Bach en een feestelijke koraalbewerking van Krebs, wordt het hart van het programma gevormd door een van de grote orgelwerken van Franz Liszt, de Variationen über ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’, een dramatisch werk dat hij componeerde na het overlijden van zijn dochter Blandine. Veldman speelt dit werk in de versie van Marcel Dupré, die de orgelversie combineerde met de veelal virtuozere pianoversie, die Liszt een jaar eerder componeerde na het overlijden van zijn zoon Daniël.

Door zijn rijke dispositie en grote klavieromvang is het historische orgel in de Friese hoofdstad geschikt voor een zeer breed repertoire. Veldman laat dat horen door ook muziek te spelen uit de Franse romantiek, van Alexandre Guilmant en Louis Vierne, de blinde componist die 150 jaar geleden geboren werd. Het programma wordt afgesloten met een eigen compositie van de concertgever.

Voorafgaande aan het concert geeft Veldman een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. Meer informatie (waaronder het volledige programma en de toegangsprijzen) is te vinden op www.orgelconcertenminneveldman.nl. Hier zijn ook kaarten verkrijgbaar met 20% korting.


ONLINE 20% KORTING

Adres:
Jacobijnerkerkhof 95
Postcode:
8911EN
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Orgelconcert

Uitvoerenden:
Minne Veldman

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.orgelconcertenminneveldman.nl/leeuwarden-14-maart.html
Meer concerten:
Alle concerten van Minne Veldman.

Kaarten:
https://www.minneveldman.nl/webwinkel/toegangskaarten

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-03-09 12:00:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.