Christelijke Muziek & Concertagenda

Songs of Praise Assen, Drenthe


Naam:
Songs of Praise
Datum:
29 februari 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Het programma wordt helemaal gevuld met mooie kerkmuziek uit Engeland onder de titel Songs of Praise. Net als in het bekende Tv-programma van de BBC wordt koormuziek afgewisseld met samenzang van Engelse hymns. de meeste muziek wordt in het Engels gezongen, voor de samenzang worden Nederlandse vertalingen gebruikt.
de Engelse kathedrale kerkmuziek staat bekend om zijn hoge niveau en de welluidende eigen sound. het programma bevat een dwarsdoorsnede van de Engelse kerkmuziek van 1600-2020. Het koor zingt muziek van klassieke componisten van Tallis, Purcell, Händel, [o.a. een deel uit The Messiah] Wesley en Parry, maar ook frisse muziek van moderne componisten als William Harris, Colin Mawby en John Rutter.
Het koor wordt gedirigeerd door Wietse Meinardi en zijn dochter Rianne, die momenteel stage loopt bij het koor. Zij studeert aan het conservatorium in Groningen de opleidingen Docent Muziek en koordirectie. Wietse Meinardi is een bekende Asser organist en piano-en orgeldocent, die sinds 2 jaar weer dirigeert, iets wat hij eerder in zijn loopbaan ook al veel heeft gedaan.
Het koor wordt begeleid op orgel en piano door Mannes Hofsink uit Meppel, die sinds kort organist en cantor is van de Nieuwe Kerk in Groningen.
De sopraan Merel Mondria en bariton Jorn de Boer zingen solo. Zij hebben veel ervaring opgedaan in het studentenkoor Bragi, waar ze samen met Rianne Meinardi zingen in het a capella-koor. Merel studeert tevens aan het Prins Claus-Conservatorium in Groningen.

Adres:
Oude Molenstraat 20
Postcode:
9401DC
Plaats:
Assen (Boek overnachting in Assen)
Dagje uit in Assen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Presentatie
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Christelijk gemengd koor: Adorate Dominum o.l.v. Wietse Meinardi en Rianne Meinardi
Orgel en piano: Mannes Hofsink
Sopraan: Merel Mondria
Bariton: Jorn de Boer

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.adoratedominum.nl
Email adres:
udogeerts apenstaartje home.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Adorate Dominum.
Telefoon:
0592343432


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-01-24 16:36:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar