Christelijke Muziek & Concertagenda

Koffieconcert Zeist: Romantische Serenades Zeist, Utrecht


Naam:
Koffieconcert Zeist: Romantische Serenades
Datum:
5 februari 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10:30u - 11:30u

Omschrijving:

Niets valt mooier uit te drukken in muziek dan de liefde. Stelt u zich een gitarist voor, die zachtjes tokkelend begint te spelen en daarna een intieme serenade inzet. Die sfeer proberen bariton Rutger van Oeveren en pianist Wouter Harbers te creëren tijdens hun koffieconcert op woensdagochtend 5 februari in het Torenlaan Theater in Zeist. Kom meegenieten!

Misschien moest u vechten voor het hart van uw geliefde, maar de strijd die Robert Schumann voor zijn Clara moest leveren overtreft dat waarschijnlijk: schoonvader protesteerde en de fanatieke Robert liet het tot een rechtszaak komen om zijn Clara toch te kunnen huwen! Het jaar dat Robert deze rechtszaak won (1840) is zijn jubeljaar: hij schreef maar liefst 138 liederen. U hoort verschillende van Schumanns composities uit dat jaar, met liederen uit ‘Liederkreis’ en het beroemde ‘Widmung’ in een virtuoze pianobewerking van Franz Liszt.

Zeister bariton Rutger van Oeveren is een veelbelovend zanger. In de zomer studeerde hij af aan het Amsterdamse Conservatorium; daarna toog hij voor een halfjaar naar Amerika. Deze maand is hij terug in Nederland, onder meer voor een reeks van acht concerten met Wouter Harbers.

Beide musici vertellen u interessante achtergrondinformatie over de muziek tijdens dit gezellige koffieconcert. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte. Het concert begint om 10:30u en duurt ongeveer een uur. Er is koffie verkrijgbaar vanaf 10:00u. Vanwege de grote belangstelling is reserveren aanbevolen, via www.torenlaantheater.nl of 06 37476803.

Adres:
Torenlaan 38
Postcode:
3701VK
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano en zang
Anders:
Romantische Serenades

Uitvoerenden:
Rutger van Oeveren, bariton, Wouter Harbers, piano

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
https://www.torenlaantheater.nl/
Email adres:
info apenstaartje wouterharbers.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.
Telefoon:
06 37476803

Kaarten:
https://www.torenlaantheater.nl/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-01-21 15:58:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar