Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuw Bach Ensemble: Bach: Johannes-Passion Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Nieuw Bach Ensemble: Bach: Johannes-Passion
Datum:
10 april 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 23:00u
Omschrijving:

De traditie van de veelgeprezen jaarlijkse uitvoeringen van de Johannes-Passion door het Nieuw Bach Ensemble wordt in 2020 voortgezet. Om de geweldige muziek van de Johannes-Passion te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als Johann Sebastian Bach zelf gebruikte, werkt het NwBE in 2020 opnieuw samen met het barokorkest Collegium Delft. Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘menigte’ (Hogepriesters, discipelen, omstanders) in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen die de reflectie van de geloofsgemeenschap op het Lijdensverhaal tot uitdrukking brengen.

Bach schreef de Johannes-Passion in 1724, enkele jaren vóór de – veel omvangrijkere – Matthäus-Passion. In latere jaren maakte Bach verschillende afwijkende versies van “de Johannes”; hedendaagse uitvoerders staan dan voor de taak om daar een keuze uit te maken. Net als in vorige jaren vertolkt het NwBE in 2020 het majestueuze openingskoor Herr, unser Herrscher en het indrukwekkend-intieme slotkoraal Ach Herr, lass dein lieb' Engelein; opnieuw zal ook de virtuoze bas-aria Himmel, reiße, Welt, erbebe klinken, waar de sopranen van het koor het passiekoraal Jesu, deine Passion doorheen vlechten.

Adres:
Walenpleintje 159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest


Entreeprijs:
€ 34,00


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl/agenda/2019-2020/bach-johannes-passion/nbe/
Meer concerten:
Alle concerten van De Waalse Kerk.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-01-21 15:15:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar