Christelijke Muziek & Concertagenda

Koffieconcert in Zaandam: Romantische Serenades Zaandam, Noord-Holland


Naam:
Koffieconcert in Zaandam: Romantische Serenades
Datum:
29 januari 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11:00u - 12:00u

Omschrijving:

Niets valt mooier uit te drukken in muziek dan de liefde. Stelt u zich een gitarist voor, die zachtjes tokkelend begint te spelen en daarna een intieme serenade inzet. Die sfeer proberen bariton Rutger van Oeveren en pianist Wouter Harbers te creëren tijdens hun koffieconcert op woensdagochtend 29 januari in de Westzijderkerk in Zaandam. Kom meegenieten!

Misschien moest u vechten voor het hart van uw geliefde, maar de strijd die Robert Schumann voor zijn Clara moest leveren overtreft dat waarschijnlijk: schoonvader protesteerde en de fanatieke Robert liet het tot een rechtszaak komen om zijn Clara toch te kunnen huwen! Het jaar dat Robert deze rechtszaak won (1840) is zijn jubeljaar: hij schreef maar liefst 138 liederen. U hoort verschillende van Schumanns composities uit dat jaar, met liederen uit ‘Liederkreis’ en het beroemde ‘Widmung’ in een virtuoze pianobewerking van Franz Liszt.

Zeister bariton Rutger van Oeveren is een veelbelovend zanger. In de zomer studeerde hij af aan het Amsterdamse Conservatorium; daarna toog hij voor een halfjaar naar Amerika. Deze maand is hij terug in Nederland, onder meer voor een reeks van acht concerten met Wouter Harbers.

Beide musici vertellen u interessante achtergrondinformatie over de muziek tijdens dit gezellige koffieconcert. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte. Het concert begin om 11:00u en duurt ongeveer een uur. Er is koffie verkrijgbaar vanaf 10:30u. Vanwege de grote belangstelling is reserveren aanbevolen, via info@wouterharbers.nl of 06 - 2676 3338.

Deze reeks koffieconcerten is een sociaal initiatief van Stichting Gouden Dagen en pianist Wouter Harbers.

Adres:
Westzijde 75
Postcode:
1506ED
Plaats:
Zaandam (Boek overnachting in Zaandam)
Dagje uit in Zaandam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano en zang
Anders:
Romantische Serenades

Uitvoerenden:
Wouter Harbers, piano, Rutger van Oeveren, bariton

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.wouterharbers.nl
Email adres:
info apenstaartje wouterharbers.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.
Telefoon:
0626763338

Kaarten:
info@wouterharbers.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-01-07 10:39:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar