Christelijke Muziek & Concertagenda

Osiris Trio & Bob Zimmerman: In Perspectief Amsterdam-Noord, Noord-Holland


Naam:
Osiris Trio & Bob Zimmerman: In Perspectief
Datum:
26 januari 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 23:15u
Omschrijving:

De serie 'In Perspectief' is een permanente zoektocht van het Osiris Trio naar de essentie van muziek. Die blijkt totaal verschillend, afhankelijk van het perspectief van waaruit je luistert.

Elk concert nodigt het Osiris Trio een andere spreker, onderzoeker of kunstenaar uit om vanuit zijn of haar expertise dieper op het thema van de middag in te gaan. Op basis van dit thema zorgt het Osiris Trio zelf voor een spannend en aansluitend muzikaal programma.

Dat is immers wat het Osiris Trio het beste doet. Sinds de oprichting van het trio in 1988 hebben Peter Brunt, Larissa Groeneveld en Ellen Corver zich in rap tempo ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende pianotrio’s van Nederland, met een bekendheid die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. Het trio staat bekend om zijn interpretatieve diepgang, avontuurlijke programmering en constante zoektocht naar vernieuwing van het trio-repertoire. Die nieuwsgierigheid is het vertrekpunt van deze serie, waarin uiteenlopende vragen de basis vormen voor een interessant verhaal met bijpassende muziek.Bob Zimmerman: Wat doet een arrangeur?

Bob Zimmerman is een van Nederlands meest actieve arrangeurs en componisten. Hij is vaste arrangeur bij het Metropole Orkest en schreef onder meer het arrangement van de tango Adiós Nonino van Ástor Piazzolla, dat gespeeld werd op het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in 2002. Daarnaast componeerde hij soundtracks voor films als De Avonden, Tirza, Süskind en De Nieuwe Wildernis. Als geen ander weet hij hoe je een succesvol arrangement schrijft, en voor wat voor keuzes een arrangeur in het proces gesteld wordt.

Programma

– Ludwig van Beethoven: Trio in D op. 36
– Bob Zimmerman: Cinq ou six Bagatelles Brillantes
– Enkele beroemde opera-aria’s (arr. Bob Zimmerman)

Adres:
Walenpleintje 159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam-Noord (Boek overnachting in Amsterdam-Noord)
Dagje uit in Amsterdam-Noord | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Waalse Kerk.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2020-01-06 14:04:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar