Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuwjaarsconcert Neva Ensemble Alkmaar Alkmaar, Noord-Holland


Naam:
Nieuwjaarsconcert Neva Ensemble Alkmaar
Datum:
5 januari 2020

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.30u
https://www.youtube.com/watch?v=-431TeLm2hY
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Het Neva Ensemble is een kleinkoor bestaande uit 5 personen: 2 vrouwen en 3 mannen begeleid door een pianiste. Zij hebben zich gespecialiseerd in het zingen van Slavisch Byzantijnse muziek, Russische Volksliederen en licht klassiek..
Alle leden van het Neva Ensemble hebben een professionele zangopleiding aan het conservatorium; als zanggroep heeft het zich een techniek eigen gemaakt, die uitmunt in vocaal evenwicht. De eigen interpretatie van de Slavisch-Russische muziek wordt dan ook overal zeer gewaardeerd.
De kerkmuziek is meer dan zeventig jaar in Rusland verboden geweest, maar het volk is altijd blijven zingen, al was het in het verborgene. Wat aan een volk behoort, kan een regime niet uitroeien, zelfs niet over drie generaties heen. Pas na 1990 brak een geweldige opleving aan van godsdienstig leven, ook in de kerkmuziek. Oude tradities werden in ere hersteld. Nu kunnen zij weer met oeroude Slavische-Russische kerkmuziek “naar buiten” optreden.
Naast de juweeltjes uit de Russische kerkmuziek staan prachtige Kerst- en Nieuwjaarslie-deren van bekende Russische componisten op het programma, zoals o.a.D.Bortniansky, Rachmaninov. Bach, C. Franck – Panis Angelicus en Caccini met het prachtige Ave Maria.
Na de pauze staat het programma in het teken van beroemde liederen uit de Russische fol-klore zoals het wereldberoemde Stenka Rasin en Romances en Opera.
Het is zeker een bijzondere gebeurtenis voor de bezoekers van dit concert deze vocale tove-naars te zien en te horen optreden.

Na afloop is er een deurcollecte t.b.v. het Neva Ensemble en bestaat er gelegenheid tot het aanschaffen van een CD.

Adres:
Picassolaan 20
Postcode:
1816MD
Plaats:
Alkmaar (Boek overnachting in Alkmaar)
Dagje uit in Alkmaar | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano en zang


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Rolstoel toegankelijk
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://neva-ensemble.narod.ru/
Email adres:
ahbruin apenstaartje telfort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Neva Ensemble.
Telefoon:
0637174797


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-12-20 08:59:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.