Christelijke Muziek & Concertagenda

Ceremony of Carols Woerden, Utrecht


Naam:
Ceremony of Carols
Datum:
7 december 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 00u
Omschrijving:

Zaterdagmiddag 7 december zal het Chr. Oratoriumkoor Woerden, onder leiding van dirigent Arthur Koopman, A Ceremony of Carols van Britten ten gehore brengen.

De Britse componist, pianist en dirigent Benjamin Britten (1913 - 1976) liet zich voor deze carols inspireren door Middeleeuwse Engelse teksten en gedichten. Na een paar jaar in Amerika gewoond te hebben voer hij in 1942 op een koopvaardijschip terug naar Engeland. Tijdens die lange en gevaarlijke reis componeerde Britten onder erbarmelijke omstandigheden het grootste gedeelte van het werk. Om zichzelf te begeleiden gebruikte hij een handharp. Later dat jaar heeft Britten de carols afgemaakt en gecompleteerd tot het werk dat het nu is. In december 1942 is het werk voor het eerst uitgevoerd en sindsdien is het een kerstklassieker. Benjamin Britten wordt beschouwd als een van de grootste Britse componisten. Zo is hij wereldberoemd geworden door zijn War Requiem uit 1962.

De Ceremony of Carols zorgt voor een bijzondere vertelling van het Bijbelse verhaal over verwachting, aankondiging en geboorte van Christus. Het is geschreven in het oud-Engels.

Naast het werk van Britten worden ook liederen uitgevoerd van Bach en tijdgenoten uit de 16e en 17e eeuw. Al deze werken staan in het teken van advent en kerst. Het koor wordt begeleid door de Woerdense harpist Joost Willemze en sopraan Femke Bergvelt.

Het concert is op zaterdagmiddag 7 december in de Petruskerk aan het Kerkplein 5 te Woerden. Aanvang 16:00 (kerk open vanaf 15:30). De entreeprijs is € 10 in de voorverkoop (€ 12,50 aan de kerk). Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar via de website, de koorleden en bij Vakdrogist Stouthart, Van Vliet Muziek en Christelijke Boekhandel De Hoeksteen. Meer informatie vindt u op www.cowoerden.nl.

Adres:
Kerkplein 5
Postcode:
3441BG
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Advent
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Chr. Oratoriumkoor o.l.v. Arthur Koopman. Met medewerking van Joost Willemze op harp en Femke Bergvelt sopraan.

Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.cowoerden.nl
Email adres:
kaartverkoop apenstaartje cowoerden.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Oratoriumkoor Woerden.
Telefoon:
0640500272

Kaarten:
www.cowoerden.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-11-23 21:54:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar