Christelijke Muziek & Concertagenda

Minne Veldman in De Lutherse Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Minne Veldman in De Lutherse
Datum:
30 november 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:20u

Omschrijving:

Slotconcert Jubileumtour in Lutherse Kerk Den Haag
Orgelconcert Minne Veldman

DEN HAAG – De bekende organist Minne Veldman viert dit jaar zijn 25-jarig organistenjubileum met een orgeltournee door Zuid-Afrika, een orgeltrip naar Parijs en een 8-delige jubileumtour door Nederland. Het slotconcert van deze jubileumtour geeft hij op zaterdag 30 november 2019 in de Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag. Dit concert begint om 20.00 uur.

In 25 jaar heeft hij meer dan 500 orgelconcerten gegeven. Uniek is zijn omvangrijke en afwisselende repertoire. Elk concert speelt hij weer een ander programma, dat altijd vooraf op zijn website wordt gepubliceerd. Zo voerde hij in 2018 op zijn concerten meer dan 300 verschillende composities uit. Opvallend zijn daarbij zijn uitgekiende registraties, waarmee hij elk orgel in al zijn facetten demonstreert, en zijn aanstekelijke manier van musiceren.

Op 30 november bespeelt hij het monumentale Bätz-orgel. Het concert begint met twee koraalbewerkingen van Feike Asma, eens titulair organist in de Lutherse Kerk. Verder vermeldt het programma een feestelijk Praeludium en Fuga van Bach (BWV 544), een beroemd variatiewerk van Mozart en werken van Franck, Guilmant, Mulder en Percy Whitlock. Minne Veldman besluit zijn concert met een koraalbewerking van eigen hand. Het volledige programma is in te zien op www.minneveldman.nl.

Voorafgaande aan het concert geeft hij een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting en napraten onder het genot van een kopje koffie. Ook zijn er cd’s en orgelboeken te koop. Kaarten zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de kerk of met korting in de voorverkoop via www.orgelconcertenminneveldman.nl.

Adres:
Lutherse Burgwal 7
Postcode:
2512CB
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Slotconcert Jubileumtour NL Minne Veldman 25 jaar organist

Uitvoerenden:
Minne Veldman

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.orgelconcertenminneveldman.nl/den-haag-30-november
Meer concerten:
Alle concerten van Minne Veldman.

Kaarten:
http://www.minneveldman.nl/webwinkel/toegangskaarten

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-11-23 17:23:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.