Christelijke Muziek & Concertagenda

O, clap your hands Schagen, Noord-Holland


Naam:
O, clap your hands
Datum:
24 november 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - u
Omschrijving:

O, clap your hands.

Engelse koormuziek in de St. Christoforuskerk te schagen

Bijna 40 jaar geleden, om precies te zijn op 16 mei 1981, gaf het Waterlands Kamerkoor met Jan Jongepier als dirigent en Tjeerd van der Ploeg als organist, een concert in de St. Christoforuskerk in Schagen, ter inwijding van het Nicholson-orgel. Dit orgel werd in 1882 gebouwd voor de toen net opgeleverde St. Mary Magdalene te Worcester door John Nicholson.

Vier decennia later vinden het Waterlands Kamerkoor en Tjeerd van der Ploeg elkaar opnieuw, om samen met veel passie diverse werken uit de rijke Engelse koortraditie uit te voeren, onder leiding Zana Naidionova. Zij nemen u mee door vijf eeuwen koormuziek die wordt gekenmerkt door prachtige melodie├źn, subtiele samenklanken tussen de stemmen en een krachtig en indrukwekkend samenspel tussen orgel en koor. Een gevarieerd programma met kerkelijke en wereldse werken, a capella zang en liederen met orgelbegeleiding, over geloof of over liefde, uitbundig of ingetogen.

Het concert begint en eindigt met twee composities van het vreugdevolle O clap your hands, van Ralph Vaughan Williams en van John Rutter. Daartussenin het gevoelige Weep o mine eyes van John Bennet, het ritmische Fair Phyllis van John Farmer, het statige Magnificat van Charles Villiers Stanford, twee van de sfeervolle Flower songs van Benjamin Britten en het prachtig getoonzette Ave Verum van William Byrd. En dan hebben we het nog niet gehad over de andere fantastische werken die worden gezongen: O God thou art my God van Henry Purcell , If ye love me van Thomas Tallis, My love dwelt in a nothern land van Edward Elgar en Like as the hart desireth the waterbrooks van Herbert Howells. Tjeerd van der Ploeg zal van Howells diens Rhapsody III ten gehore brengen.

Wie de Engelse koormuziek een warm hart toedraagt, mag dit concert niet missen!

Waar: St. Christoforuskerk in Schagen
Wanneer: zondag 24 november, 15.30 uur
Collecte na afloop

Adres:
Molenstraat 2
Postcode:
1741 GK
Plaats:
Schagen (Boek overnachting in Schagen)
Dagje uit in Schagen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Waterlands Kamerkoor o.l.v. Zana Naidionova
Tjeerd van der Ploeg (orgel)

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://www.nicholsonschagen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Waterlands Kamerkoor & Tjeerd van der Ploeg (orgel).


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-10-30 20:40:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.