Christelijke Muziek & Concertagenda

Spaanse en Sefardische muziek uit de Renaissance Rijswijk, Zuid-Holland


Naam:
Spaanse en Sefardische muziek uit de Renaissance
Datum:
13 oktober 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

Liefhebbers van Spaanse en Sefardische muziek kunnen zondagmiddag 13 oktober om 15.00 uur hun hart ophalen in de Bonifatiuskerk. In het kader van de concertserie Muziek in de Bonifatius combineert Coprario Consort muziek uit de 15e eeuws Spanje met liederen uit de Sefardische traditie. Tussen de muziek door vertellen ze over het lot van de Sefardische cultuur in het Middellandse Zeegebied.
Coprario Consort bestaat uit Esther Kronenburg (zang), Saartje Schrage (viola da gamba, blokfluit) enJuun Voorhoeve (viola da gamba, barokgitaar). Op het programma staan werken van onder andere Diego Ortiz, Maria Matrem, Juan Ponçe, Luis Milan en Juan del Encina.

In 1492 werden de Moren en de Sefardische Joden uit Spanje verdreven door de katholieke koningen Fernando en Isabella. De Joden trokken voornamelijk naar Portugal en Marokko, en van daaruit reisden ze verder. Tot op de dag van vandaag blijven ze terugverlangen naar Sefarad, hun thuisland Spanje. Ze behielden hun taal, het Ladino, een variant van het Spaans. Ze hadden hun eigen muziek, die van generatie op generatie werd overgeleverd.

Het Coprario Consort is een groep professionele musici die zich hebben toegelegd op het spelen van consortmuziek uit de voornamelijk Engelse en Italiaanse Renaissance. De instrumenten waarop Coprario Consort speelt zijn kopieën van historische instrumenten die door hedendaagse bouwers werden nagebouwd. Het consort heeft diverse viole da gamba’s in gebruik, variërend van de kleine altgamba’s tot grote basgamba’s. De musici van Coprario Consort studeerden af aan de conservatoria van Tilburg, Utrecht en Rotterdam. Zij spelen geregeld op kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten.

Dit concert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Adres:
Bonifatiuskerk, Van Vredenburchweg 63
Postcode:
2282SE
Plaats:
Rijswijk (Boek overnachting in Rijswijk)
Dagje uit in Rijswijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.muziekindebonifatius.nl
Email adres:
muziek apenstaartje bonifatiusparochie.info
Meer concerten:
Alle concerten van Coprario Consort.
Telefoon:
062091925


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-10-11 10:21:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar