Christelijke Muziek & Concertagenda

Christmas and Carols Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Christmas and Carols
Datum:
17 december 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Dit jaar is het, met de medewerking van het koor Concertante, gelukt het beroemde koor 'De Poolse Nachtegalen'weer naar Nederland te halen. Het jongenskoor maakt een tournee en geeft maar één concert in de regio Den Haag in de Oude Kerk van Scheveningen. Een unieke kans om dit koor te horen. Op het programma staan Christmas Carols van o.a. John Rutter en Oost Europese Kerstliederen. Het koor Concertante zal een ook aantal werken ten gehore brengen. Dit koor, dat twintig jaar geleden haar eerste concert ook in deze kerk organiseerde, staat sinds mei 2019 onder leiding van Marjolein Kolkert. Marjolein is als sopraan tevens de vocale solist tijdens dit concert.

Na een in 2009 afgeronde studie theologie, besloot Marjolein de sprong te wagen en een gekoesterde droom na te jagen: zangeres worden. In 2014 werd die droom werkelijkheid met het halen van haar diploma aan het Rotterdams conservatorium. In haar studiejaren kreeg zij zanglessen van Frans Huijts en werd regelmatig gecoacht door o.a. Roberta Alexander en Caroline Watkinson. Als sopraan heeft Marjolein in de afgelopen jaren al veelvuldig opgetreden als solist bij kooruitvoeringen en concerten en als koorzanger treedt ze regelmatig op met het professionele Rotterdam Symphony Chorus. Haar lichte, flexibele stem en makkelijke hoogte zijn bij uitstek geschikt voor oude muziek en operette, maar haar interesses zijn breed en blijven groeien. Naast haar werkzaamheden als zangeres, geeft Marjolein ook les. Sinds 2016 wordt zij gecoacht door Marjan Kuiper.

De instrumentale begeleiding bestaat uit ensemble MIR. MIR is opgericht in 2011 en kreeg een Russisische naam wat vrede en aarde betekent.
Het ensemble bestaat uit de klarinettiste Mutsumi Watanabe, geboren in Japan, de violist Ioan Haffner, de cellist Alexis Bove, beide geboren in Frankrijk en de pianist Rutger de Ronde, geboren in Nederland. Rutger is sinds mei 2019 wekelijks de pianobegeleider bij de repetities van Concertante.
Ondanks de verschillende nationaliteiten en culturen, delen zij een hechte muzikale en persoonlijke vriendschap waardoor ze in staat zijn de verschillende atmosferen, structuren en ritmische patronen, die de muziek eigen is, met diepgang en verbondenheid weer te geven. Door de grote omvang van het te spelen repertoire verschijnen in ze in verschillende formaties zonder verlies van deze verbondenheid.

Adres:
Oude Kerk, Keizerstraat 8
Postcode:
2584 BJ
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
KATHEDRAAL JONGENSKOOR POZNAN (De Poolse Nachtegalen) onder leiding van Szymon Daszkiewicz en gemengd koor Concertante onder leiding van Marjolein Kolkert.

Met medewerking van
Marjolein Kolkert - sopraan
Rutger de Ronde - vleugel
Ensemble MIR - begeleidingsensemble
Jacek Pupka - begeleider jongenskoor

Entreeprijs:
€ 17,50
Speciale actie:
Voorverkoop € 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.concertante.nl
Email adres:
tickets apenstaartje concertante.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koor Concertante.
Telefoon:
0620490947

Kaarten:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/christmascarols

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-10-10 11:54:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar