Christelijke Muziek & Concertagenda

Ein Deutsches Requiem Emmen, Drenthe


Naam:
Ein Deutsches Requiem
Datum:
2 november 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.00u
Omschrijving:

Op zaterdag 2 november zingt Vocaal Ensemble Magnificat “Ein Deutsches Requiem” van Johannes Brahms in de Grote Kerk van Emmen. Met de speciale bewerking voor kamerorkest van Joachim Linckelmann belooft het een intieme uitvoering met een brede, orkestrale klank te worden. Medewerking wordt verleend door Martine Salomons (sopraan) en Frits Vugteveen (bariton). Het geheel staat onder leiding van onze dirigent Daniel Rouwkema. Troost.

Met deze gedachte heeft Brahms zijn Requiem geschreven. De tekst van een klassiek Requiem is een gebed dat de gestorvene begeleidt en helpt de verlossing te bereiken. Maar Brahms kiest voor een heel andere invalshoek. Niet de gestorvenen hebben hulp en troost nodig, maar juist de nabestaanden. Met teksten uit de Bijbel zoekt hij het lijden te verlichten en de dood te accepteren. Hoewel dit tot op de dag van vandaag een zwaarmoedig onderwerp is, heeft Brahms geen treurmuziek geschreven. Het is muziek voor de levenden. De eerste woorden van het koor zijn kenmerkend: ‘Selig sind, die da Leid tragen, denn Sie sollen getröstet werden.’ (Zalig zijn zij die treuren, want zij zullen vertroost worden.)

Adres:
Grote Kerk, Schoolstraat 5,
Postcode:
7811 XX
Plaats:
Emmen (Boek overnachting in Emmen)
Dagje uit in Emmen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble Magnificat.
Martine Salomons (sopraan) en Frits Vugteveen (bariton).Het geheel staat onder leiding van onze dirigent Daniel Rouwkema.

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 17,50


Internetadres:
http://www.magnificat-emmen.nl
Email adres:
j.h.baas.swart apenstaartje ziggo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Magnificat.
Telefoon:
0591630324

Kaarten:
Te bestellen via kaartverkoop@magnificat-emmen.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-10-08 14:23:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar