Christelijke Muziek & Concertagenda

Olga Pashchenko, pianoforte 'De betoverende Beethoven' Groningen, Groningen


Naam:
Olga Pashchenko, pianoforte 'De betoverende Beethoven'
Datum:
10 november 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 17.00u
Omschrijving:

Met haar veelzijdigheid, fabelachtige techniek en gepassioneerde spel behoort de Russische pianiste Olga Pashchenko tot één van de spannendste pianisten van de jonge generatie. Ze brengt in het 250ste geboortejaar van de componist het programma “De Betoverende Beethoven”. Van de Kurfürstensonates uit 1782-83 tot de laatste Bagatelles op.126 (1824).
Het programma toont de ongelooflijke reis die Beethoven maakte van zijn allereerste sonates tot het allerlaatste moment; het is een heel leven dat voorbij trekt aan de toehoorder.

De pianoconcerten worden uitgevoerd op twee prachtig gerestaureerde historische fortepiano’s, Instrumenten uit de tijd waarin Beethoven leefde.


Olga Pashchenko.
"Wat een persoonlijkheid, wat een pianistisch raspaardje” - Biëlla Lutmer in De Volkskrant
De Russische pianiste Olga Pashchenko behoort dankzij haar veelzijdigheid, een fabelachtige techniek en haar gepassioneerde spel tot één van de spannendste pianisten van de jonge generatie. Haar repertoire reikt van Bach en tijdgenoten op klavecimbel tot 20ste-eeuws en hedendaags repertoire op moderne Steinway. In dit concert richt zij zich op repertoire voor fortepiano van Beethoven.

Lutherse kerk.
De concerten zijn in Groningen in de Lutherse kerk, een concertzaal die bij uitstek geschikt is voor een pianoforte uit de periode van Beethoven en Schubert. Met een akoestiek die beter is dan in welke zaal ook in Groningen. De pianisten komen hier graag en de zaal wordt regelmatig gebruikt voor CD-opnames. Het publiek zit dichtbij het podium en kan de uitvoering optimaal meegenieten.

Adres:
Lutherse kerk Haddingestraat 21
Postcode:
9711 KC
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano


Entreeprijs volwassenen:
€ 24,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.musicaantiquanova.nl
Email adres:
info apenstaartje musicaantiquanova.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Musica Antiqua Nova.
Telefoon:
050 - 31 36 729

Kaarten:
http://www.musicaantiquanova.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-10-07 12:05:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar