Christelijke Muziek & Concertagenda

Zaterdagmiddagconcert: van Bach tot Rutter Zeist, Utrecht


Naam:
Zaterdagmiddagconcert: van Bach tot Rutter
Datum:
12 oktober 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:30u - 17:30u

Omschrijving:

Na een daverende start is binnenkort het tweede concert van de serie zaterdagmiddagconcerten in Zeist! Op 12 oktober bent u van harte welkom in de Sionskerk. Pianist Wouter Harbers neemt dan zijn koor ‘Lobet den Herrn’ uit Bodegraven mee om u te verwennen met een prachtig programma.

Koor en pianist voeren u mee in een reis door de tijd. Dankzij het chronologische programma hoort u de ontwikkeling van drie eeuwen klassieke muziek. De musici starten met muziek van Bach: eigenlijk museumstukken, deze 300 jaar oude muziek, maar nog steeds feest! Vervolgens hoort u subtiele werken van Schubert, Brahms en Fauré: een eeuw Romantiek.

Chopin en Rachmaninoff lieten zich duidelijk inspireren door Bach. Daar vertelt Wouter u graag meer over, en hij speelt enkele préludes van deze drie heren. Uiteindelijk belanden we via Satie bij de moderne klanken van Einaudi. Het koor sluit af met prachtige koorwerken van John Rutter. Daarna kunt u hopelijk weer vol inspiratie verder in uw eigen heden!

Kom meegenieten op zaterdagmiddag 12 oktober. U bent vanaf 16:00u welkom in de Sionskerk. Het concert begint om 16:30u en duurt een uur. U kunt gratis naar binnen, maar niet naar buiten: er is een collecte bij de uitgang. Kijk voor meer info op www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl. Hartelijk welkom!

Adres:
Jacob Catslaan 73
Postcode:
3705BP
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers
Anders:
Muzikale tijdreis

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Lobet den Hernn,
Wouter Harbers, piano

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.wouterharbers.nl
Email adres:
info apenstaartje wouterharbers.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-10-03 11:41:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar