Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo, Bavo Cantorij van de Kathedraal van de St. Bavo in de Oude Baaf Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo, Bavo Cantorij van de Kathedraal van de St. Bavo in de Oude Baaf
Datum:
22 september 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - u
Omschrijving:

Op zondag 22 september zal om 19:00 uur in de Grote of St. Bavokerk de Bavo Cantorij van de Kathedraal St. Bavo in de vesper zingen. De Bavo Cantorij is een selectie van zangers uit het Kathedrale Koor. Na het afronden van hun Koorschoolopleiding kunnen de jonge zangers auditie doen voor dit ambitieuze deelkoor. De Bavo Cantorij zingt regelmatig binnen en buiten de Kathedraal. Zo begeleiden zij de bisschop bij vieringen in het land (Nationaal Militair Requiem) of verzorgen zij op uitnodiging concerten en evensongs. In de herfst van ieder jaar gaat de Bavocantorij op tournee, vaak naar Engeland en is graag gezien in o.a. Cambridge, Peterborough, Ely en Lincoln. In 2019 gaat de Bavo Cantorij voor een 2e keer op tournee naar Portugal en verzorgen zij concerten in Porto en omgeving.
In deze vesper worden werken van Grieg (Ave Stellla Maris), Richard Seal, George Dyson (Magnificat & Nunc Dimittis) en Sumison (Motet They that go down into the sea in ships) uitgevoerd.

Sanne Nieuwenhuijsen, Magistra Cantus
Sanne Nieuwenhuijsen (1979) begon haar muzikale opleiding op de Kathedrale Koorschool Utrecht. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde ze hoofdvak Koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Daarnaast volgde ze ook het hoofdvak Solozang bij Sasja Hunnego en Gerda van Zelm. Na haar studie volgde Sanne masterclasses koordirectie bij onder meer Tonu Kaljuste, Kaspar Putnins, het Nederlands Kamerkoor en Veljo Tormis. In 2014 werkte zij als dirigent met het Stuttgarter Kammerchor onder leiding van Frieder Bernius.
Sinds 1998 heeft Sanne als (assistent-)dirigent voor een reeks van gezelschappen gestaan, waaronder het Kathedrale Koor Utrecht, Kamerkoor Venus, het Erasmus Kamerkoor en het Toonkunstkoor Amsterdam. Momenteel is ze de vaste dirigent van Kamerkoor Vocoza. Deelnames aan (internationale) koorfestivals leverden meerdere malen eerste prijzen op met deze ensembles.
Vanaf 2010 is Sanne als dirigent verbonden aan het Muziekinstituut van de Kathedraal Sint Bavo te Haarlem, waar de Koorschool Haarlem onderdeel van is. In 2013 werd zij in de kathedraal geïnstalleerd in de voor Nederland unieke positie van Magistra Cantus, artistiek eindverantwoordelijke van de koormuziek in de kathedraal.

Ton van Eck, orgel
Ton van Eck is titulair-organist van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo te Haarlem. In het verleden was hij prijswinnaar/finalist op verschillende internationale improvisatieconcoursen te Chartres, Haarlem en Rennes, en behoorde driemaal tot de prijswinnaars op het Internationaal César Franckconcours te Haarlem. Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur ontving hij verschillende malen een onderscheiding van de Société Academique des Arts, Sciences et Lettres.
Sedert 1967 concerteert hij regelmatig en verzorgt hij opnamen in Nederland en vrijwel alle Europese landen, Palestina en Noord- en Zuid-Amerika. Ook wordt Van Eck internationaal regelmatig uitgenodigd als examinator en jurylid, voor het geven van adviezen, cursussen en lezingen en als gastdocent aan conservatoria en universiteiten en als spreker tijdens congressen.
Vanaf 1979 is hij werkzaam als orgeladviseur en heeft hij inmiddels de bouw en, in samenwerking met de orgeldeskundigen van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en met collega-adviseurs, de restauratie van vele (historische) orgels begeleid. Voor zijn aanstelling in Haarlem was hij enkele jaren docent aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij schreef talrijke publicaties waaronder vele orgelmonografieën en artikelen in internationale vaktijdschriften over orgelbouw, orgelhistorie, uitvoeringspraktijk en componisten. Tevens is ongeveer tweederde van de tekst van het Nederlandstalige handboek over de r.k. orgelkunst Van Satans Fluytencast tot Vox angelica (2003) van zijn hand.

Adres:
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Email adres:
starburg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-09-15 19:28:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar