Christelijke Muziek & Concertagenda

Zoeken naar Esther Zuid-Scharwoude, Noord-Holland


Naam:
Zoeken naar Esther
Datum:
6 oktober 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u
Omschrijving:

Concertvertelling ZOEKEN NAAR ESTHER in Zuid-Scharwoude

Op zondagmiddag 6 oktober om 15.00u brengt Kamerkoor Sine Nomine ‘Zoeken naar Esther’, in de Kooger Kerk. Deze bijzondere voorstelling gaat over Isaac de Pinto, die in 1774 een concert wil organiseren voor het honderdjarig bestaan van de Portugese synagoge in Amsterdam. Met een nieuw muziekstuk over het oude verhaal van koningin Esther, die de joden in Perzië van de ondergang redt. Hij reist heel Europa door op zoek naar een componist, en belandt uiteindelijk in Pisa.

Het dramatische en rijke Bijbelverhaal over het joodse meisje Esther dat koningin wordt, is vaak op muziek gezet. Het Alkmaarse kamerkoor Sine Nomine brengt deze zondagmiddag in de Kooger Kerk hoogtepunten uit de Esther-oratoria van Händel, Charpentier en Lidarti.
Gottfrid van Eck speelt Isaac de Pinto. Deze geslaagde en rijke Amsterdammer, lid van de Heren Zeventien van de VOC, zoekt een nieuw Esther-oratorium voor de viering van het honderdjarig bestaan van de Portugese Synagoge in Amsterdam (1774). Door de ogen van Isaac kijken we naar Nederland als het nieuwe Beloofde Land voor veel joden die in de 16e en 17e eeuw uit Spanje, Portugal en Antwerpen weggevlucht waren.
Zo zijn muziek en gesproken woord vervlochten in deze voorstelling, die in samenwerking met barokensemble Accademia Amsterdam tot stand kwam. De muzikale leiding is in handen van Paul Valk.

Adres:
Kooger Kerk
Postcode:
1722EM
Plaats:
Zuid-Scharwoude (Boek overnachting in Zuid-Scharwoude)
Dagje uit in Zuid-Scharwoude | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kamerkoor Sine Nomine o.l.v. Paul Valk
Leden van barokensemble Accademia Amsterdam
Acteur, teksten:Gottfrid van Eck

Entreeprijs:
€ 13,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.sinenominealkmaar.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Sine Nomine.
Telefoon:
0725336906


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-09-08 14:20:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar