Christelijke Muziek & Concertagenda

Vierde Zeister Orgeltour Den Dolder, Utrecht


Naam:
Vierde Zeister Orgeltour
Datum:
14 september 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11:00u - 17:00u
Omschrijving:

OPEN MONUMENTENDAG

Elk jaar op de tweede zaterdag van september vindt de Nationale Orgeldag plaats.
Deze dag valt ook dit jaar weer samen met Open Monumentendag, zaterdag 14 september 2019.

Het landelijk thema van Open Monumentendag is: 'Plekken van plezier' en ‘Van Bach tot Beatles’

In Zeist en Den Dolder zijn op deze dag drie kerken geopend en u kunt de kerken en de orgels bekijken en beluisteren tijdens de vierde Zeister Orgeltour. Maar... er is meer!

Initiatiefnemer en Zeister stadsorganist Willem Harold Boog zal op de verschillende locaties samenwerken met respectievelijk het Trio Bel AMI (zang), de 'Lichtruim bigband' (swing), het 'Socrateskoor' o.l.v. Sven Boogert en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.

Om 11.00 uur is de start in de Maria Christinakerk te Den Dolder.
De uitvoerenden zijn Willem Boog (orgel), Trio Bel AMI (zang) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat. U kunt luisteren naar werken van onder andere Manfredini, Bach/arr. W.H. Boog en een Beatles medley.

Vanaf 13.30 uur kunt u komen luisteren in de Christelijke Gereformeerde kerk aan de Bergweg 32, met het prachtige Van den Heuvel-orgel. Uitvoerenden zijn hier het 'Socrateskoor' o.l.v. Sven Boogert, Willem Boog (orgel) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.
Op het programma staan delen uit 'The Messiah' van G.Fr. Händel (koor, orgel en trompet), delen uit Concerti van Händel in een arrangement van M. Dupré (orgel), Manfredini en Boog (Psalm 138).

Om 16.00 uur het derde en laatste concert in de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist (Zusterplein) met het prachtige Bätz-orgel. Hier kunt u luisteren naar de 'Lichtruim bigband' (swing), Willem Boog (orgel) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.
Op het programma staan werken van Manfredini, Hesford (Paganini-variaties), Young (Toccata) en lichter repertoire van onder andere Ellington, Garland, Rodgers en Anderson (met orgel).

Toegang: gratis!
Iedereen is van harte welkom!

Adres:
Dolderseweg 123
Postcode:
3734 BG
Plaats:
Den Dolder (Boek overnachting in Den Dolder)
Dagje uit in Den Dolder | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
vierde Zeister Orgeltour

Uitvoerenden:
Initiatiefnemer en Zeister stadsorganist Willem Harold Boog zal op de verschillende locaties samenwerken met respectievelijk het Trio Bel AMI (zang), de 'Lichtruim bigband' (swing), het 'Socrateskoor' o.l.v. Sven Boogert en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://www.boogconcerten.nl/
Meer concerten:
Alle concerten van Willem Harold Boog.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-09-06 21:26:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar