Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek met The Gents Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek met The Gents
Datum:
8 september 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 8 september wordt om 19:00 uur in de Grote of St. Bavokerk een bijzondere vesper uitgevoerd. Bijzonder omdat het gerenommeerde ensemble ‘The Gents’ wegens groot succes voor de tweede keer in de Zomeravondmuziek te horen is.
Vocaal ensemble The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap dat zich in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven binnen internationale muziekwereld. De groep jonge zangers wordt alom geroemd vanwege de bijzondere klank, de grote mate van flexibiliteit en de weergaloze interpretatie van het zeer uiteenlopende vocale repertoire. Of het nu gaat om religieuze muziek uit de Renaissance, Romantische Engelse muziek, arrangementen van eigentijdse jazz en popsongs of speciaal voor het ensemble gecomponeerd werk, de concerten van The Gents zijn steevast een buitengewone belevenis. Ook internationaal worden de unieke kwaliteiten van The Gents gewaardeerd: Zo traden The Gents op in: Japan, Canada, Duitsland, Zweden, België, Engeland en Spanje. Inmiddels zijn zes CD’s van The Gents verschenen.
De optredens kunnen dan ook rekenen op een enthousiast publiek en lovende kritieken in de pers: American Records Guide: “Their intonation, perfect unisono, sensitive handeling of texts makes this an ensemble to follow. Chanticleer has some real competition here” International Record Review: “The Gents produce a highly polished, rich and smooth sound, with impeccable intonation, articulation and ensemble”
De basis voor de kwaliteit en de professionaliteit van The Gents werd gelegd binnen het Roder Jongenskoor. Dirigent Peter Dijkstra bracht de groep in 1999 bij elkaar en was artistiek leider en dirigent tot 2007 Vanaf 2018 staan The Gents onder leiding van Annemiek van der Ven. Met ingang van 1 januari 2018 werd Annemiek van der Ven de nieuwe dirigent van vocaal ensemble The Gents. Met deze benoeming The Gents opnieuw voor een jonge veelbelovende dirigente. In 2005 sloot zij de studie Docent Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, met als bijvak Klassiek Zang. In april 2010 slaagde zij ‘cum laude’ voor de opleiding koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Adres:
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Email adres:
starburg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-08-30 13:41:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar