Christelijke Muziek & Concertagenda

Bram Brandemann, literatuur en improvisaties Kampen, Overijssel


Naam:
Bram Brandemann, literatuur en improvisaties
Datum:
14 september 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u

Omschrijving:

Kampen- De organist van de Buitenkerk, Bram Brandemann, geeft op zaterdagavond 14 september een orgelconcert op het historische Hinsz-orgel. Hij doet dat met een gevarieerd programma; er klinkt zowel oude als romantische muziek en ook worden er enkele improvisaties ten gehore gebracht.

Het prachtige instrument, gebouwd in 1753, kenmerkt zich door haar vocaliteit en uitstraling. Juist ook het oude pijpwerk uit de 16e eeuw, wat door Hinsz is hergebruikt, is zo zangerig van karakter dat meer romantische muziek ook heel fraai kan klinken. Brandemann doet dat bijvoorbeeld met het intieme ‘Aus tiefer Not schrei Ich zu Dir’ van Gustav Merkel, een tijdgenoot van Felix Mendelssohn. Verder zal er een aantrekkelijk menu worden voorgeschoteld met onder andere muziek van Buxtehude en improvisaties. Het concert wordt afgesloten met het statige Premier Choral van Hendrik Andriessen. Bram Brandemann studeerde orgel aan het Utrechts conservatorium en Frans-romantische muziek aan het Conservatoire de Toulouse. Behalve in Kampen is hij ook verbonden als organist in Bussum en Maarssen. De volgende concerten zijn op 28 september (Sander van den Houten) en 19 oktober (Bram Brandemann, Bachconcert). De toegang is 20.00 uur, de toegang is vrij maar er is wel een collecte.

Adres:
Buiten Nieuwstraat 101, 101
Postcode:
8261AT
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
Gratis


Email adres:
info apenstaartje brambrandemann.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Bram Brandemann, orgel.
Telefoon:
0334942219


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-08-23 16:24:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar