Christelijke Muziek & Concertagenda

Stadsorganist Ab Weegenaar (Kampen) in de Bovenkerk Kampen, Overijssel


Naam:
Stadsorganist Ab Weegenaar (Kampen) in de Bovenkerk
Datum:
22 augustus 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Ab Weegenaar, stadsorganist Kampen

Met werk van Druckenmüller, Bach en Saint-Saëns (beiden in bewerking), Heiler (Tanz-Toccata) en Guilmant (1e Sonate in d)

nadere informatie: https://debovenkerk.nl/orgelconcerten
Ab Weegenaar, stadsorganist in Kampen en ook vaste bespeler van de beide orgels in de Bovenkerk, speelt in dit concert zijn soloprogramma. Eerder speelde hij samen met zijn collega van de Buitenkerk, Bram Brandemann, het programma op Koningsdag. Ook was hij reeds actief als dirigent van het Bovenkerk Kamerkoor bij de uitvoering van Bach’s grote orgelmis, waarbij Sander van den Houten de orgelpartij speelde. In zijn eigen programma besteedt Ab veel aandacht aan opnieuw uitgegeven orgelmuziek en orgeltranscripties van werken voor orkest. Dit programma siert de musicus Weegenaar, die behalve een kleurrijk organist en dirigent ook fagottist is. Dat Ab als geen ander het volledige potentieel van de orgels zal gebruiken, belooft veel moois voor dit concert. Evenals zijn gedrevenheid om uit de rijke historie van de orgelliteratuur te putten en daarbij de complexe orgelwerken niet te schuwen.
Ab Weegenaar studeerde fagot aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. Hij sloot deze studie af met een onderscheiding voor solospel. Aan hetzelfde conservatorium studeerde hij ook orgel als leerling van Wim van Beek. Bij Kees van Eersel volgde hij lessen in het kerkelijk orgelspel en verkreeg te Utrecht zijn eerstegraads bevoegdheid als kerkmusicus. Als koorleider studeerde hij af aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Ook volgde hij lessen bij Stef Tuinstra, Charles de Wolff en Theo Jellema. Als cantor-organist was hij o.a. verbonden aan kerken te Roodeschool, Zeerijp, Groningen, Eelde, Leidschendam, Arnhem en de Grote Kerk van Wageningen. Medio 1995 volgde de aanstelling als hoofd- organist van de Bovenkerk te Kampen. In die functie is hij bespeler van het Hinsz- hoofdorgel en van het Reil-koororgel. Verder is hij als koorleider actief bij een aantal koren en het Bach ensemble van de stichting Burgwal en heeft een omvangrijke (privé) orgelles praktijk. Sinds oktober 2017 is hij tevens stadsorganist van de Gemeente Kampen en is als Fagot docent aangesteld aan het centrum voor Kunst en Kunsteducatie Quintus te Kampen. Op jaarbasis geeft Ab Weegenaar vele concerten. In ons land maar ook daarbuiten, waaronder naar Noorwegen, Duitsland, Italië, Belgie en Frankrijk. Voor meer info zie: www.abweegenaar.nl.

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261 JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl/orgelconcerten/
Email adres:
harryhaasjes apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertcommissie Bovenkerk Kampen.
Telefoon:
06 2812 4366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-08-21 23:05:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar