Christelijke Muziek & Concertagenda

Camiel Boomsma - Liszt & Schubert | Bösendorfer Series Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Camiel Boomsma - Liszt & Schubert | Bösendorfer Series
Datum:
19 december 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u

Omschrijving:

Camiel Boomsma is een van de rijzende pianosterren aan het Nederlandse firmament. Ondanks zijn jonge leeftijd werkte hij al succesvol samen met een aantal gerenommeerde musici, onder wie pianist Severin von Eckardstein. In het huidige en komende seizoen zal Boomsma met deze meesterpianist een aantal duo-recitals uitvoeren.

Hij wordt internationaal geprezen door pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher. “Aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel”, schreef de Volkskrant daar al over. Na vele grote nationale en internationale series en podia, waaronder het Concertgebouw en het prestigieuze Schloss Elmau, zijn wij trots Camiel Boomsma nu ook in De Waalse Kerk te mogen verwelkomen.

Met zijn debuutalbum Wagner: Transcriptions for piano (2013) maakte hij wereldwijd grote indruk met zijn diepe begrip voor Wagners muziek, en ook het daarop volgende Porazzi ontving lovende kritieken. Zijn album Musings (2017) leverde hem de vergelijking met grootheden als Radu Lupu en Maria João Pires op. Het Franse ResMusica noemde hem “de dichter van de piano”.

Die beschrijving past hem. Wanneer Camiel Boomsma speelt, vertelt hij een muzikaal verhaal. “Ik zie mezelf als brug van componist naar luisteraar”, zegt hij over zijn recitals, en met Liszt op het programma valt er gelukkig genoeg te vertellen: over verre pelgrimstochten, warme liefdesdromen en kille sneeuwstormen (“Chasse-Neige”, de laatste van zijn loodzware Études d’ Exécution Transcendante), die naast prachtige toonbeelden ook technisch vuur- werk zullen opleveren.

Datzelfde geldt voor Schuberts Vier Impromptus, D. 899 die Boomsma’s eerste kennismaking met diens muziek waren. Boomsma beschrijft de impromptu’s als een balanceeract tussen noodlottigheid en verlichting, en tussen levensenergie en melancholie. Een prachtprogramma, waarin de luisteraar meegenomen wordt op de zoektocht naar de binnenkant van de muziek, daar waar de essentie zich bevindt!

Programma

F. Liszt:

Liebesträume, no. 3
Uit «Années de Pèlerinage, Suisse»:
— Vallée d’Obermann — Au bord d’une source
Études d’Exécution Transcendante no. 10 en 12
F. Schubert:

Gretchen am Spinnrade (arr. Franz Liszt)
Vier Impromptus, D. 899

Adres:
De Waalse Kerk - Walenpleintje 159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Piano


Entreeprijs:
€ 25,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl/agenda/2019-2020/camiel-boomsma-schubert-en-liszt/bs/
Email adres:
info apenstaartje dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Waalse Kerk.
Telefoon:
+31206232074


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-08-28 13:42:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar