Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestelijke start van concertserie in Sionskerk Zeist Zeist, Utrecht


Naam:
Feestelijke start van concertserie in Sionskerk Zeist
Datum:
14 september 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:30u - 17:30u

Omschrijving:

31 jaar geleden namen Jelte Veenhoven en Cor Doelwit samen het initiatief voor een serie zaterdagmiddagconcerten in de Sionskerk in Zeist. Dit bleek al snel een succes en bijna 250 concerten later draagt Jelte het stokje over aan Zeister pianist Wouter Harbers.

Wouter won in 2011 het EMG-concours en startte in 2012 een eigen concertserie in de Thomaskerk in Zeist. Ondertussen geeft hij jaarlijks ruim 125 concerten door heel Nederland. Wouter: “Toen Jelte me benaderde met de vraag of ik zijn serie wilde overnemen, sprong ik een gat in de lucht. Ik hoopte één concert in die serie te mogen spelen. Hoe gaaf is het dan om de hele serie te mogen leiden!” Wouter heeft een nieuw bestuur gevormd en voor dit seizoen een gevarieerd programma samengesteld. “Acht keer feest op acht heel verschillende manieren. Kom tenminste één keer proberen of dit iets voor u is!”

Zaterdagmiddag 14 september start de serie met een feestelijk openingsconcert. U waant zich een middagje in Wenen: Wouter voert samen met het professionele Bach Quartet delen van vrolijke pianoconcerto’s van Haydn en Mozart uit. Daarnaast klinkt luchtige én intieme pianomuziek uit de prachtige Bösendorfer-vleugel, die toevallig ook gebouwd is in Wenen. Wouter vertelt u graag meer over de historie rondom de composities, zodat de muziek u meer zegt dan ooit.

U kunt gratis naar binnen! Na afloop kunt u uw waardering niet alleen in decibellen laten blijken tijdens het applaus, maar ook in financieel opzicht bij de collecte. Het concert begint om 16:30u en duurt ongeveer een uur. De zaal is open vanaf 16:00u.

Hartelijk welkom!

Adres:
Jacob Catslaan 73
Postcode:
3705BP
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Anders:
Een middagje Wenen

Uitvoerenden:
Wouter Harbers, piano
Bach Quartet, strijkkwartet

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl/
Email adres:
info apenstaartje wouterharbers.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-08-02 15:24:59

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar