Christelijke Muziek & Concertagenda

Marktconcert door Willem Poot Breukelen, Utrecht


Naam:
Marktconcert door Willem Poot
Datum:
9 augustus 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12:45u - 13:15u
Omschrijving:

Vrijdag 9 augustus speelt Willem Poot het marktconcert op het Bätz-orgel van de Pieterskerk te Breukelen. Het concert begint om 12.45 uur en duurt ongeveer 30 minuten. De toegang is vrij, er is wel een collecte na afloop.
Willem Poot wijdt het concert aan de grote Bach en diens geniale zonen. De muziek zat daar in de familie - en 'iedereen' wist dat. Het verhaal gaat dat er, toen er eens een positie aan een hof vrijkwam, een prinses zei: 't Geeft niet wie er komt, als het maar een Bach is". Dit gold niet zozeer de vader (men vond hem nog al eens te moeilijk), maar vooral zijn zoons, die veel bekender en geliefder waren dan hun vader. De muziekstijl in de tijd van de zoons was hoffelijker, losser, met meer uitdrukking van innerlijke roerselen.

Willem Poot begint met Praeludium & Fuga in cis klein van de grote Bach. Waarom hij dat doet, legt hij fraai uit in zijn toelichting, die het programmablad afgedrukt staat. Van de beroemde zonen worden een fuga, een sonate en een Rondeau ten gehore gebracht.

Adres:
Straatweg 59
Postcode:
3621BH
Plaats:
Breukelen (Boek overnachting in Breukelen)
Dagje uit in Breukelen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
https://adcs.home.xs4all.nl/muziek/markt.html
Email adres:
adcs apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Willem Poot.
Telefoon:
0346 262157


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-07-29 15:05:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar