Christelijke Muziek & Concertagenda

Wolfgang Zerer (D) speelt in de Bovenkerk te Kampen Kampen, Overijssel


Naam:
Wolfgang Zerer (D) speelt in de Bovenkerk te Kampen
Datum:
8 augustus 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Wolfgang Zerer (Duitsland)
Bovenkerk Kampen
20.00 uur
Toegang 10,00
65+ 8,00
tot 18 jaar 6,00
t/m 15 jaar gratis


Wolfgang Zerer heeft de afgelopen jaren grote indruk gemaakt met zijn orgelconcerten. Stevast nam de muziek van Johann Se- bastian Bach hierbij een prominente plaats in. Het is muziek die hem op het lijf geschreven is en die hij met fabelachtige techniek en met grote schoonheid uitvoert. Ook dit jaar speelt de muziek van Bach een grote rol in het programma van Zerer, maar ook is er aandacht voor één van de leermeesters van Bach, Georg Böhm. Van hem speelt Zerer een partita op het koororgel van Reil; werk dat op dit orgel mooi tot zijn recht komt. Dat geldt ook voor het werk van Couperin en Frescobaldi en juist bij deze werken is het fijn dat je als publiek er als het ware bovenop zit. Van Felix Mendelssohn-Bartholdy klinkt er een transcriptie en wie Zerer in een breder perspectief gehoord heeft, weet dat ook muziek uit de Romantiek bij hem zeer goed uit de verf komt. Het belooft een mooi en interessant concert op beide orgels te worden. Wolfgang Zerer: eigenlijk moet je hem vooral horen en zien spelen.

Wolfgang Zerer werd in 1961 geboren in Passau (Duitsland). Daar kreeg hij zijn eerste orgellessen van Domorganist Walther Schuster. In Wenen studeerde Wolfgang orgel, onder andere
bij Michael Radulescu, klavecimbel bij Gordon Murray en in Amsterdam bij Ton Koopman, directie en kerkmuziek bij onder andere Ludger Lohmann. Nu geeft Zerer zelf lessen, onder andere als gastdocent aan het conser- vatorium van Groningen. Maar misschien laat hij het meeste plezier wel ervaren door zijn orgelspel op de vele orgels in Noordwest-Europa en ook wereldwijd. Zerer geldt als een autoreiteit in het spelen van werken uit de barokperiode.

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl/orgelconcerten/
Meer concerten:
Alle concerten van Concertcommissie Bovenkerk Kampen.
Telefoon:
0628124366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-07-22 19:50:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar