Christelijke Muziek & Concertagenda

Strijkorkest Ciconia Consort m.m.v. Maria Milstein, viool Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Strijkorkest Ciconia Consort m.m.v. Maria Milstein, viool
Datum:
13 oktober 2019
Tijd:
15u - 00u
https://www.youtube.com/watch?v=IRjMK18scUM https://www.youtube.com/watch?v=tdFmER7AXn4&list=PLU8HbmH767QNIL2F0k-Ghj7DUPQ_bieAu https://www.youtube.com/watch?v=crBUvtV6HOw
Omschrijving:

GROETEN UIT SCHEVENINGEN,
roemrijk concertleven aan zee
Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren
Maria Milstein, viool
“een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble.” (Klassieke Zaken)

De internationaal gelauwerde Russische violiste Maria Milstein is te gast bij het Ciconia Consort. Zij is te bewonderen in het vioolconcert in d van Mendelssohn en Tzigane van Ravel.
\\\'Groeten uit Scheveningen\\\' is een programma over de glorietijd van het klassieke concertleven van de badplaats Scheveningen. Componist Felix Mendelssohn logeerde ooit drie weken op doktersadvies in Badhuis Scheveningen om te kuren. Tot de jaren 1960 was Scheveningen een internationaal muziekcentrum van allure. Zo vond in de grote zaal van het beroemde Kurhaus de Nederlandse première van Mahlers vijfde symfonie plaats door de Berliner Philharmoniker. In 1947 ging hier het eerste Holland Festival van start met een optreden van dirigent Leonard Bernstein. Een indrukwekkende lijst aan internationale beroemdheden heeft dit podium betreden; van Vladimir Horowitz, Herbert von Karajan, Édith Piaf, Maria Callas, Marlène Dietrich tot en met de Rolling Stones. Ook Igor Stravinsky, Maurice Ravel en Richard Strauss zijn gast geweest in het Scheveningse Kurhaus.

Programma:
Richard Strauss (1864 - 1949) - Intermezzo, sextet uit opera Capriccio
Felix Mendelssohn (1809 - 1847) - Concert voor viool en strijkorkest in d
Igor Stravinsky (1862 - 1971) - Concerto en Re
Gustav Mahler (1860 - 1911) - Adagietto uit vijfde symfonie
Maurice Ravel (1875 - 1935) - Tzigane voor viool en strijkorkest

Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort ontving internationaal vele lovende recensies voor de debuut CD \\\'French Music for String Orchestra\\\' (december 2018). Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl

Adres:
De Nieuwe Kerk, Spui 175
Postcode:
2511 BM
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Anders:
klassiek concert

Uitvoerenden:
Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren, m.m.v. Maria Milstein, viool

Extra bij dit concert: Muzikaal-educatieve kinderopvang (4 t/m10 jaar). Aanmelden via info@ciconiaconsort.nl voor een kinderprogramma op maat, waarbij de kinderen een deel van het concert bijwonen.
Diner-concertarrangement: Na afloop van uw concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Een combinatieticket met een Ciconia driegangen keuzemenu kost €54 p.p. (met 1ste rang concertkaart), €50 (met 2e rang concertkaart) Voor alle bezoekers wordt in de pauze de heerlijkste Scheveningse haring geserveerd. Meet and greet in Pavlov na afloop van het concert.

Entreeprijs volwassenen:
€ 32,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.zuiderstrandtheater.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Strijkorkest Ciconia Consort.

Kaarten:
https://www.zuiderstrandtheater.nl/programma/?maand=2019-10-13#modal=/programma/5029/Ciconia_Consort/Groeten_uit_Scheveningen_roemrijk_concertleven_aan_zee/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-07-12 15:07:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.