Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomermarktconcert Laurenskerk Tommy van Doorn Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Zomermarktconcert Laurenskerk Tommy van Doorn
Datum:
13 augustus 2019
Tijd:
12.45u - 13.30u
Omschrijving:

Programma:
Orgelwerken van Léonce de Saint-Martin (1886-1954), titulair-organist van de Notre-Dame in Parijs van 1937 tot zijn dood in 1954. Hij volgde Louis Vierne op, voor wie hij jarenlang de vaste invaller was. Zijn orgeloeuvre wordt gekenmerkt door een laat-Romantische, symfonische inslag; het sluit nauw aan bij het werk van tijdgenoten.

1. Carillon (uit: Suite Cyclique, opus 11, 1930)
2. Pastorale (opus 35, 1942)
3. Symphonie Dominicale (opus 39, 1948)
- Prélude (Kyrie Eleison)
- Aria (Offertoire)
- Fantaisie-Choral (Sanctus-Benedictus)
- Prière (Communion)
- Postlude (Sortie)

Biografie:
Tommy van Doorn (1990) is organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Hij bespeelt hier onder meer het monumentale Smitsorgel (1842). Op zevenjarige leeftijd begon hij met pianolessen; vanaf zijn zeventiende nam hij orgellessen bij Jan Verhoeven in Boxtel. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg en Ad van Sleuwen. Piano werd als bijvak gestudeerd bij Jelena Bazova. Hij verdiepte zich tevens in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Verdere masterclasses en interpretatielessen werden gevolgd bij o.a. Ben van Oosten, Kees van Houten, Joris Verdin, Wolfgang Baumgratz (D) en Luca Scandali (It). Hij volgt de masterstudie beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Frans Haagen. Tevens studeert hij de master musicologie aan de Universiteit Utrecht.Toelichting

Adres:
Grotekerkplein 15
Postcode:
3011 GC
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Meer concerten:
Alle concerten van Tommy van Doorn.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-07-08 20:27:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.