Christelijke Muziek & Concertagenda

Anglicaanse evensong in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Anglicaanse evensong in de Bavo
Datum:
14 juli 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 14 juli is in de Grote of St.-Bavokerk een Anglicaanse Evensong te horen. Uitvoerende zijn het Koor van de Engelse Kerk Haarlem & The Anglican Singers Amsterdam o.l.v. Martin van Beek. Het orgel wordt bespeeld door James Pollard.

De Anglican Singers is een koor van ongeveer 20 zangers is opgericht in 1975 om de Engelse Kerkmuziek onder de aandacht te brengen. Zij zijn aangesloten bij de Britse Royal School of Church Music (RSCM) en nemen daaraan actief deel.
Een evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk. Dit wordt meestal gezongen door het koor en daarom choral evensong genoemd.
De orde van dienst ligt grotendeels vast en is te vinden in het Book of Common Prayer. Voor alle onder-delen van een evensong kunnen koren putten uit een rijke bibliotheek van (overwegend) Engelse koor-muziek uit vijf eeuwen. Opmerkelijk aan een choral evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan (soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Zo is de organ voluntary aan het eind niet zelden een virtuoos stuk muziek. Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een choral evensong zo bijzonder maakt.

Adres:
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Koor van de Engelse Kerk Haarlem & The Anglican Singers Amsterdam o.l.v. Martin van Bleek; James Pollard, orgel.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Email adres:
starburg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.
Telefoon:
0640709077


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-06-25 20:02:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.