Christelijke Muziek & Concertagenda

The Gents - Denkend aan Holland Deventer, Overijssel


Naam:
The Gents - Denkend aan Holland
Datum:
30 juni 2019
Tijd:
16:30u - 18:00u
Omschrijving:

Op 30 juni aanstaande brengt vocaal ensemble The Gents samen met organiste Kirstin Gramlich in het programma ‘Denkend aan Holland’ muziek van louter Nederlandse bodem, omlijst met aandacht voor de schoonheid van taal en voordrachtskunst, als een ode aan de Nederlandse taal. The Gents hebben een grote (inter-)nationale bekendheid en kenmerken zich door een heldere koorklank met warme basklanken als fundament en de sprankelende stemmen van de countertenoren in de hoogte. Het concert vindt plaats in de monumentale Lebuinuskerk in Deventer, een locatie die bij uitstek geschikt is voor dit vocaal mannenensemble.

Op het programma staan parels uit de, veelal recente, Nederlandse muziekgeschiedenis die niet vaak het podium haalden, zeker niet uitgevoerd in mannenkoor-bezetting. De stukken worden ingeleid door een voordracht van een dichter. Voor de pauze klinkt een religieus repertoire van Nederlandse componisten. Een aantal componisten komen na de pauze weer terug met hun wereldlijke composities. Met het programma ‘Denkend aan Holland’ willen The Gents een aantal wonderschone aspecten uit de Nederlandse muziekwereld bij elkaar brengen, zowel bekende melodieën als onbekende.

The Gents staan onder leiding van Annemiek van der Ven die over dit programma zegt: “Al van kinds af aan ben ik fan van de Nederlandse taal. Er bestaan zoveel Nederlandse (kinder-)liederen met grappige dicht-vondsten, zwierige driekwarts-maat-zinnen, troostende teksten; ik smul(de) ervan!”. Samen met organiste Kirstin Gramlich belooft dit een onvergetelijk concert te worden. De organisatie is in handen van Stichting Lebuinusconcerten. U bent allen van harte welkom.

Adres:
Grote Kerkhof 38
Postcode:
7411 KV
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
The Gents
Kirstin Gramlich - organiste

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.lebuinuskerk.nl
Email adres:
concerten apenstaartje lebuinuskerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van The Gents.

Kaarten:
https://www.lebuinuskerk.nl/event/the-gents-denkend-aan-holland/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-06-07 19:49:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.