Christelijke Muziek & Concertagenda

Roden Girl Choristers in de Oude Baaf Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Roden Girl Choristers in de Oude Baaf
Datum:
23 juni 2019
Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 23 juni zullen de Roden Girl Choristers om 19:00 uur een Evensong verzorgen.
Het meisjeskoor bestaat al ruim 15 jaar en telt ongeveer 24 meisjes in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het koor is in Engelse stijl opgedeeld in twee groepen: de Cantoris en de Decani. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. Ze beogen daarom een semiprofessioneel niveau dat haar een plaats geeft op de belangrijke concertpodia in Nederland en daarbuiten.
Kenmerkend voor de Choristers is hun geweldige inzet om kwaliteit te leveren. Voeg hier een flinke dosis gezelligheid en een frisse uitstraling aan toe en er ontstaat de slogan: where friends commit to quality. Met een groot aantal concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers veel enthousiaste toehoorders. Wat repertoirekeus betreft vormt de Engels-Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie, waarbij ook uit-stapjes naar bijvoorbeeld Engelse folksongs worden gemaakt.

En voor degenen die misschien nog een aarzeling hebben om te komen zal de volgende quote uit een recensie zeker helpen: ‘Over de zang van de Roden Girls niets dan goeds te zeggen: trefzeker, soepel in de hoge liggingen en geconcentreerd in klank. Associaties met engelenzang hoeven we niet te hebben: ze noemen zichzelf een meidengroep. Zo goed hoor je meidenkoren niet gauw, wat ook blijkt uit hun CD ‘It is a thing most wonderful’.

Adres:
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Roder Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries m.m.v. Sietze de Vries, orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.
Telefoon:
0640709077


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-28 10:36:27

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.