Christelijke Muziek & Concertagenda

Pinkstercantate in de Oude Baaf Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Pinkstercantate in de Oude Baaf
Datum:
9 juni 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
https://youtu.be/icXfs7ifQFc
Omschrijving:

Op zondag 9 juni wordt om 19:00 uur een Pinkstercantate van J.S. Bach uitgevoerd door het Kamerkoor PA’dam en het Nicolaasconsort o.l.v. Maria van Nieukerken. PA'dam bestaat uit zelfstandige en ambitieuze professionele zangers. PA'dam onderscheidt zich door een ondernemende instelling, een veelzijdige programmering en een originele aanpak. Het Kamerkoor wil zoveel mogelijk mensen de kracht en pracht van vocale muziek laten ervaren in alle denkbare muzikale stijlen. PA’dam is in 1998 opgericht waarbij de toenmalige doelstelling was om zangstudenten van de vier grote conservatoria in bijzondere en intensieve producties samen te laten komen. Na het afstuderen van de zangers heeft PA’dam zich sinds 2001 ontwikkeld tot het huidige professionele gezelschap.

PA'dam staat vanaf het begin onder de inspirerende en energieke leiding van Maria van Nieukerken. Door te experimenteren met de muziek zelf of met de vorm van uitvoering kiest zij vaak voor een originele benadering van het traditionele koorrepertoire.
Het Nicolaasconsort is het vaste instrumentale ensemble van Bach in Monnickendam. Het bestaat uit professionele musici afkomstig uit tal van landelijke, professionele ensembles en orkesten. Naast ervaren instrumentalisten maken regelmatig jonge, ambitieuze musici, soms in de laatste fase van hun conservatoriumstudie, deel uit van het ensemble.
Op deze Pinksterzondag wordt Cantate 184 ‘Erwűnschtes Freudenlicht’ uitgevoerd. Bach vervaardigde de cantate ‘Erwünschtes Freudenlicht’ voor 30 mei 1724, dus precies één jaar na zijn eerste optreden als cantor in Leipzig, een jaar waarin hij zijn publiek meer dan wekelijks op nieuwe, nog niet gehoorde cantates had getrakteerd. 30 mei was in 1724 Derde Pinksterdag, een feestdag dus, die het slot vormde van de voor een cantor drukke periode van vijftig dagen van Pasen tot Pinksteren waarin hij, direct na de première van de Johannes Passion, maar liefst dertien cantates produceerde: elke vier dagen één. Het verbaast dan ook niet dat Bach voor de Tweede en Derde Pinksterdag zijn toevlucht nam tot remakes van cantates die hij eerder voor feestelijke gelegenheden schreef.

Adres:
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Kamerkoor PA’dam en Nicolaasconsort o.l.v. Maria van Nieukerken; Anton Pauw, orgel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.
Telefoon:
0640709077


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-31 20:00:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.