Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelplusconcert met samenzang Zeist, Utrecht


Naam:
Orgelplusconcert met samenzang
Datum:
10 juni 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:00u
Omschrijving:

Maandag 10 juni, tweede Pinksterdag aanstaande zal er in de Nieuwe- of Bethelkerk in Zeist (Boulevard 2a) een Orgelplusconcert met samenzang plaatsvinden, met als thema 'Pinksteren'.
Dit concert wordt georganiseerd en gespeeld door Stadsorganist Willem Harold Boog met medewerking van de bekende fluitiste Marjolein de Wit.

Het programma mag zeer afwisselende genoemd worden: van koraalbewerkingen en samenzang tot wat 'luchtiger' repertoire als de Traditional 'Irish spirit' en 'Tuba Tune' van Craig Lang. En dat alles rond het thema 'Pinksteren'.

Van Zwart klinkt allereerst de Meditatie, Canonisch voorspel en Koraal over O Heil'ge Geest, daal op ons neer, gevolgd door samenzang.
Vervolgens een improvisatie (fluit solo), Tuba Tune van Lang, Twee koraalbewerkingen over bekende Pinksterliederen van respectievelijk Asma en Schuurman, het bekende Bist du bei mir van Bach en de Aria uit Suite Antique van Rutter. Van Karg-Elert speelt Willem Boog het Choral-trio (opus 65) over O Durchbrecher aller Bande, gevolgd door samenzang.
Marjolein de Wit improviseert opnieuw over een bekend Pinksterlied, waarna de Koraal-meditatie over Kom Schepper God, o Heil'ge Geest met Vrede van God klinkt van Willem Boog, ook nu gevolgd door samenzang.
Als 'muziek met een knipoog' kunt u luisteren naar de Traditionals 'Brian's Boru's March' en 'Irish spirit' (met een èchte verrassing!) en van Morricone het bekende 'Gabriëls Oboe'. Ter afsluiting klinken twee prachtige orgelwerken: Cantilène en koraal over Als ik Hem maar kenne van Willem Boog en de bekende Fantasie en Fuga over Psalm 72: 11 van Zwart, uiteraard met aansluitende samenzang.

Het concert begint om 19.30 uur.
De kerk is open vanaf 19.00 uur.

De toegang bedraagt € 8,00.
Kinderen t/m 14 jaar zijn gratis.

Het adres is: Nieuwe- of Bethelkerk, Boulevard 2a in Zeist

U/jij bent van harte welkom!

Adres:
Boulevard 2a
Postcode:
3707 BM
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pinksteren
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Willem Harold Boog (Orgel)
Marjolein de Wit (Fluit)

Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
https://www.boogconcerten.nl/
Meer concerten:
Alle concerten van Willem Harold Boog.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-20 22:45:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.