Christelijke Muziek & Concertagenda

25ste Internationale Opera-Artiestenmis Gent, Oost-Vlaanderen


Naam:
25ste Internationale Opera-Artiestenmis
Datum:
16 juni 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10:30u - 11:45u
Omschrijving:

Internationaal evenement waarbij solisten uit binnen- en buitenland, samen met De Verenigde Koren, een hele mis opluisteren met composities van opera-componisten. De werken zelf komen niet altijd uit opera's, maar zijn op zijn minst gecomponeerd door een opera-componist.
Dit kadert in de herwaardering van religieuze muziek van de hand van opera-componisten, de ingenieurs van de muziek. Dit is uniek in België en ook in Europa : het trekt jaarlijks op de 3de zondag van juni een massa mensen bijeen, zelfs buitenlanders.
Deutsche Messe van Schubert + werken met solisten. Programma : Uitsluitend werken van Opera-componisten : Mozart, Verdi, Mascagni, von Weber, Schubert, Fauré, Jenkins, Benoit.
De Vrienden van de Lyrische Kunst Gent vzw, de oudste Opera-vereniging van België, opgericht in 1957 hebben steeds deze Opera-mis mee helpen uitbouwen en gemaakt tot wat ze nu is : een internationaal evenement waar menigeen naar uitkijkt. Nu de musicus uit Melle, bekend van radio, tv en tal van muzikale verenigingen met name Léon-Bernard Giot in 2014 de organisatie overnam waaien er nieuwe winden maar met behoud van de eigenheid en met respect voor de stichter : wijlen operagoeroe Adolphe De Meyer, die zelf zijn opvolger heeft gekozen ! De intensieve samenwerking met leden van de Opera Academy/Studio/ zorgt voor een unieke kruisbestuiving : een internationale muzikale happening met een hoog cultureel gehalte uitgevoerd door jonge professionele solisten, jonge studenten aan de Opera Academy of afgestudeerden, maar met een eerdere volwaardige professionele opleiding als meesters in de muziek, die elk apart solistisch zullen optreden enerzijds, maar ook de koorwerken zullen meezingen anderzijds. Dit jaar nodigden wij de oudste sopraan-soliste uit van het land : Jet Van Dam, 87 lentes... ! Praktisch : Het is volledig gratis. De vermoedelijke duur is anderhalf uur. Speciale aandacht wordt gevraagd voor het beperkt aantal plaatsen : vroeg aanwezig zijn is de enige waarborg op een zitplaats in de Sint-Michielskerk. Voor de vrienden van de Lyrische Kunst Gent is dit de 25ste Internationale Opera-artiestenmis op rij, een hele reeks ervaringen en een waarborg voor steeds betere resultaten. Iedereen welkom ! Mecenassen, adverteerders en sponsors zijn eveneens van harte welkom en kunnen steeds een volledig dossier opvragen op voorhand ! Het geheel wordt gesteund door De Stad Gent.

Adres:
Sint-Michielsplein 1
Plaats:
Gent (Boek overnachting in Gent)
Dagje uit in Oost-Vlaanderen | Activiteiten Oost-Vlaanderen

Provincie:
Oost-Vlaanderen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek, De Verenigde Koren Middelkerke,
Het Gemengd Koor Sint-Pieterskoraal Merelbeke, Louise Vanbiervliet viool, Mariana Castello-Branco sopraan, J. Van Dam, Léon-Bernard Giot bariton en dirigent, Milica Ilic vleugelpiano.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/25ste-internationale-opera-artiestenmis-te-gent/a1ffe778-5f5f-449e-9c55-e6e2522bd2d0
Email adres:
lbgiot apenstaartje belgacom.net
Meer concerten:
Alle concerten van De Vrienden van de Lyrische kunst vzw.
Telefoon:
0032476431990


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-20 15:27:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.