Christelijke Muziek & Concertagenda

Vocaal Ensemble Tien: Divine Meditations Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Vocaal Ensemble Tien: Divine Meditations
Datum:
1 juni 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

DIVINE MEDITATIONS (2018) is het nieuwste werk van Willem Wander van Nieuwkerk, componist van een omvangrijk en gevarieerd oeuvre, dat regelmatig wordt uitgevoerd.

Van Nieuwkerk heeft zeven gedichten uit het gelijknamige werk van John Donne (1572-1631) getoonzet in een a-capella bezetting, met gebruikmaking van melodieŽn van de boetepsalmen. DIVINE MEDITATIONS is religieuze poŽzie, vol van jammer en twijfel, paradoxen en opstandigheid, soevereine logica en contemplatie.

De thematiek van dit sfeervolle werk wordt kracht bij gezet door composities van onder anderen Croft (O lord, rebuke me not), Purcell (Hear my prayer) en Mendelssohn (Aus tiefer Not). Naast berouw en droefenis is er ook vreugde, zoals bij Pšrt (Magnificat) en Duruflť (Tota pulchra es). Een rijk palet, goed voor een gloedvol, louterend programma.Vocaal Ensemble TIEN is een enthousiast en ambitieus a capella-ensemble, bestaand uit gemiddeld zestien zangers, dat midden jaren '90 werd opgericht. Als geschoolde amateurs streven de zangers van TIEN naar een hoog artistiek niveau, en beschikken zij door de langdurige samenwerking over een subtiele klankkleur en balans. Het ensemble werkt per programma met een andere dirigent, waardoor er steeds andere aspecten van het ensemble-zingen aan de orde komen. Onder de naam TIEN geeft het ensemble regelmatig concerten in Amsterdam en daarbuiten. TIEN wordt geprezen om zijn heldere koorklank en verrassende programmering.

Adres:
Walenpleintje 159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Tien.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-15 13:39:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.