Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek – Muziek voor harp en orgel rond het fin de siècle Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek – Muziek voor harp en orgel rond het fin de siècle
Datum:
18 mei 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op zaterdag 18 mei om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een prachtig concert gegeven door Annemieke IJzerman, harpiste, en Erik van der Heijden, organist. Zij spelen enkele werken samen en daarnaast klinken er composities voor harp solo en enkele orgelwerken.
De meeste werken zijn geschreven in het Frankrijk van rond de wisseling van de 19e en 20e eeuw. De harp stond toen als solo-instrument volop in de belangstelling. Annemieke speelt solowerken van de beroemde componisten Debussy (1e arabesque) en Saint-Saëns (Fantaisie). Daarnaast speelt ze de Petite Suite for harp van de Britse componist David Watkins, geboren in 1946. De werken voor orgel zijn van Alexandre Guilmant en Joseph Jongen. Beiden schreven muziek voor het 19e eeuwse romantische Franse orgel. Het orgel werd in die tijd gezien als een symfonieorkest dat door een enkel persoon bespeeld kon worden en een bijzonder groot scala aan orkestrale klankkleuren kon voortbrengen. Van Guilmant klinkt ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’, merkwaardigerwijs een lied uit het Duitse protestantisme van de voluit Rooms-Katholieke componist. Van Cesar Franck klinkt het werk ‘Prélude, fugue et variations’, hier bewerkt voor harp en orgel. In 1951 schreef de Franse componist Marcel Grandjany een origineel werk, speciaal voor harp en orgel samen, de Aria in Classic Style. Met dit wonderschone stuk muziek wordt het concert afgesloten. De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt wel een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Annemieke IJzerman, harp, en Erik van der Heijden, orgel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-11 01:56:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.