Christelijke Muziek & Concertagenda

Voorjaarsconcert Toonkunst Bussum Hilversum, Noord-Holland


Naam:
Voorjaarsconcert Toonkunst Bussum
Datum:
26 mei 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Koor en orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras geven een concert met werken van Gade (Frühlingsbotschaft), Beethoven (Symfonie Nr. 6 `Pastorale’), Haydn (`Komm, holder Lenz' uit `Die Jahreszeiten') en Diabelli (Pastoralmesse in F op. 147, met solistn uit het koor).

Wij vieren bij dit concert het voorjaar met als sleutelwoorden: Lente en Pastorale. De uit te voeren werken verklanken ieder op hun eigen manier de boodschap van hernieuwd leven in de natuur. Soms ligt de nadruk op de romantische hang naar onbezorgd landleven (Beethoven’s Pastorale Symfonie), in andere werken overheerst de vreugde van nieuw leven in de lente (Gade’s Frühlingsbotschaft). Een combinatie van beide biedt Haydn’s “Chor des Landvolks”. Met zijn Frühlingsbotschaft geeft de Deense componist Niels Gade (1817-1858) koor en orkest volop de gelegenheid om met warme muziek uit het koude Noorden de lente te bezingen. Anton Diabelli (1781-1858) is vooral bekend vanwege zijn composities voor piano (een wals voor piano van Diabelli inspireerde Beethoven tot zijn beroemde Diabelli-variaties). Koor en orkest van Toonkunst Bussum voeren nu zijn minder vaak gehoorde Pastoralmesse in F op. 147 uit. In dit werk doet de stralende muziek soms meer aan Italiaanse opera’s denken dan aan een katholieke mis.

Toegang € 17,50 (incl. programmaboekje en consumptie in de pauze). Kaarten verkrijgbaar via www.mco.nl of aan de zaal (alleen pinnen).

Adres:
Muziekcentrum van de Omroep (MCO), Heuvellaan 33
Postcode:
1217JL
Plaats:
Hilversum (Boek overnachting in Hilversum)
Dagje uit in Hilversum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
https://www.toonkunstbussum.nl/
Email adres:
info apenstaartje toonkunstbussum.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Toonkunst Bussum.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-08 23:33:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.