Christelijke Muziek & Concertagenda

Zaterdagmiddagmuziek met Christelijk Ensemble Filomusica en Gerrit Christiaan Nijkerk, Gelderland


Naam:
Zaterdagmiddagmuziek met Christelijk Ensemble Filomusica en Gerrit Christiaan
Datum:
18 mei 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 17.00u
Omschrijving:

Zaterdagmiddagmuziek met Christelijk Ensemble Filomusica en Gerrit Christiaan
Op zaterdagmiddag 18 mei word er weer een concert gegeven in de serie zaterdagmiddagmuziek. Dit keer met Filomusica en de bekende organist Gerrit Christiaan. Zij zullen een gevarieerd programma neer zetten met orgel, orkest, hobo, fluit en klarinet.
Filomusica is een instrumentaal amateurensemble dat in 1994 is opgericht. Het ensemble heeft veel ervaring in het begeleiden van koren. Daarnaast brengt Filomusica ook puur instrumentale muziek ten gehore, zoals klassieke muziek (van barok tot romantiek) en bewerkingen van psalmen en gezangen. De musici staan onder de enthousiaste leiding van Martien van der Zwan.
Gerrit Christiaan de Gier studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Hij behaalde de diploma’s docerend musicus en uitvoerend musicus "met onderscheiding" in 1987. Aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek slaagde hij voor het examen kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Gerrit Christiaan de Gier is stadsorganist van gemeente IJsselstein. In deze functie is hij het aanspreekpunt met betrekking tot het Van Vulpen-orgel(1971) in de Oude St. Nicolaaskerk, het Maarschalkerweerd-orgel(1908) in de St. Nicolaasbasiliek en het Van den Berg & Wendt-orgel (1966) in de Ontmoetingskerk. Momenteel is hij organist van de Jacobikerk te Utrecht.
Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Adres:
Dominee Kuypersstraat 2
Postcode:
3863CA
Plaats:
Nijkerk (Boek overnachting in Nijkerk)
Dagje uit in Nijkerk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Christelijk Ensemble Filomusica en Gerrit Christiaan

Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Email adres:
zaterdagmiddagconcert apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Zaterdagmiddagmuziekcommissie de Fontein.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-05 06:40:56

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.