Christelijke Muziek & Concertagenda

Groot mannenkoor in groots concert Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Groot mannenkoor in groots concert
Datum:
25 mei 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u

Omschrijving:

Onder leiding van hun dirigent Hans van der Toorn brengen de Koninklijke Zangvereeniging Rotte’s Mannenkoor en het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA onder het motto ‘Die zomer was het geen oorlog meer’ met, waar nodig, Anton Doornhein achter het orgel, een concert, dat gezien het programma, rustig ‘groots’ genoemd mag worden. Met op de achtergrond de gedachte aan mei 1940 wordt in het gedeelte voor de pauze een meer ingetogen programma afgewerkt met onder andere werken van Arvo Pärt, de Dordtse componist Otto Deden met zijn ‘Ballade van de 4e mei’, Charles Gounod, Anton Bruckner. Besloten wordt dan met een Russisch Onze Vader en een Russische Mariahymne. Er wordt dus niet alleen gedacht aan de ellende van de oorlog maar in verschillende werken glinstert ook de hoop. De muzikale intermezzi van het Ensemble Capelle zorgen voor en na de pauze voor het even op adem komen van koorleden en toehoorders.

Na de pauze heeft het concert een feestelijker karakter. Na de goede wensen, op muziek gezet door de Estische componiste Ester Mägi, klinken onder andere twee luchtige liederen van Francis Poulenc, gezongen door een dubbelkwartet, het vertrouwde ‘Finlandia’ maar dan in het Fins van Jean Sibelius en ‘Landerkennung’ van Edvard Grieg. Het Ensemble Capelle brengt na werken van David Popper en Michail Glinka voor de pauze nu een werk van de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj. Het concert wordt besloten met het zeer bekende ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn in een arrangement voor vierstemmig mannenkoor. Wees niet bang om te komen, omdat U vreest daarna ook in een koor te willen gaan zingen. Dat zou natuurlijk mooi zijn. Alleen genieten van de kennismaking met een mannenkoor van tegen de 70 koorzangers op een mooie zaterdagavond is uiteraard ook gewoon heel plezierig.

Adres:
Wilhelminakerk
Postcode:
3311 LD
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Herdenking en Bevrijding

Uitvoerenden:
Kon. Dordrechts Mannenkoor KNA,
Kon. Zangvereeniging Rotte’s Mannenkoor,
Anton Doornhein - orgel,
Ensemble Capelle,
Hans van der Toorn - dirigent

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.kna-dordrecht.nl
Email adres:
fred.van.os apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kon. Dordrechts Mannenkoor KNA en Kon. Rotte's Mannenkoor.
Telefoon:
0786153083


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-04-30 11:43:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.