Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert 2e Paasdag door Peter Eilander in de Bovenkerk Kampen, Overijssel


Naam:
Orgelconcert 2e Paasdag door Peter Eilander in de Bovenkerk
Datum:
22 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Peter Eilander verzorgt het eerste concert van de serie, die traditioneel op Tweede Paasdag begint. Hij is een bekwaam organist, met grote affiniteit voor kerkelijk orgelspel. Al als zesjarige begon Peter met orgelspelen
en via Piet Zwart maakte hij kennis met De Bovenkerk en de toenmalige organist: Willem Hendrik Zwart. Dat heeft Eilander volgens een interview in ‘Terdege’ als “zeer stimulerend” ervaren, net als het vele luisteren naar de Franse organist Daniel Roth. Het is zijn gedreven manier van spelen die Eilander inspireert, het “innerlijke vuur”, dat bij iedere organist zou moeten branden. (20 november 2013). In die traditie staat Eilander graag, net als in de orgeltraditie van de familie Zwart. Die verbinding, met enerzijds de grote betrokkenheid bij de gemeentezangtraditie en anderzijds met de Franse orgelmuziek, is al meer dan 50 jaar kenmerkend voor Peter Eilander. Vorig jaar vierde hij dit organistenjubileum. Het is ook de verbinding die te herkennen is in dit programma voor Tweede Paasdag. Zwart en Asma als omarming van Bach, Händel, Guilmant en Dubois. Een Paasconcert dat uitsluitend gegeven wordt op de stralende Hinsz van ‘De Bovenkerk’.

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261 JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl/orgelconcerten/
Email adres:
harryhaasjes apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Peter Eilander.
Telefoon:
0628124366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-04-11 18:51:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.