Christelijke Muziek & Concertagenda

BRISK Altijd over de liefde Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
BRISK Altijd over de liefde
Datum:
25 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
Omschrijving:

BRISK betekent levendig en wakker, en dat is ook precies wat BRISK Recorder Quartet Amsterdam is: een energiek, inventief en vernieuwend ensemble. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over hen. Alle mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden voortdurend verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar voortdurend af. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van het ensemble. BRISK gaf talloze concerten bij podia en festivals van naam in veel Europese landen, Canada en Noord- en Zuid-Amerika. Vele componisten droegen werk op aan het kwartet. BRISK is op meer dan tien zeer goed ontvangen cd’s te beluisteren.

De Belgische stersopraan Amaryllis Dieltiens heeft grote affiniteit met oude muziek. BRISK maakt samen met haar een programma met 16e- en 17e-eeuwse liederen voor zang en instrumenten: Engelse consort songs van Bennet en Nicholson, Italiaanse frottole en madrigalen van Gabrieli en Tromboncino, Franse chansons van Clemens en de Sermisy en een Duits lied van Hassler. Verlangen, geluk, erotiek, verdriet, jaloezie en afscheid komen allemaal voorbij. BRISK bewerkte een folk song van Britten: “Love is handsome, love is kind”, maar liefde kan verdampen als de ochtenddauw. De dageraad is ook het beeld voor de geliefde in Ochtendbede van Max Knigge, geïnspireerd op een sonnet van Jacques Perk. Hans Koolmees schreef speciaal voor dit programma een nieuw lied op een tekst van de moderne Vlaamse dichter Eva Cox. Poëzie uit alle tijden over een tijdloos thema. Want hoe verschillend al deze werelden ook lijken, het gaat altijd weer over de liefde.

Adres:
Walenpleintje 159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van BRISK.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-04-09 15:46:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.