Christelijke Muziek & Concertagenda

Herdenkingsconcert: 'Ein deutsches Requiem' Zeist, Utrecht


Naam:
Herdenkingsconcert: 'Ein deutsches Requiem'
Datum:
4 mei 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
21:00u - 22:30u

Omschrijving:

Op zaterdag 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, geeft Zeister pianist en dirigent Wouter Harbers een herdenkingsconcert in de Oude Kerk in Zeist. Het concert begint om 21:00, aansluitend op de landelijke herdenking op de Dam in Amsterdam en de dodenherdenking in het Walkartpark in Zeist. Samen met zijn koor Lobet den Herrn en een professioneel orkest met concertmeester Robert Cekov voert Wouter ‘Ein deutsches Requiem’ van Johannes Brahms uit. Sopraan Loes van Schothorst en bariton Rutger van Oeveren nemen de solo’s voor hun rekening.

Het indrukwekkende, zevendelige requiem is het beroemdste koorstuk dat Brahms gecomponeerd heeft. Het lijkt erop dat de dood van zijn goede vriend Robert Schumann en het overlijden van zijn moeder, allebei in hetzelfde jaar, hem ertoe dreven het requiem te voltooien. Waar de traditionele dodenmis bedoeld is om de gestorvene te begeleiden, koos Brahms met ‘Ein deutsches Requiem’ een andere richting: het werk wil juist troost bieden aan de nabestaanden. Dat maakt de muziek uitermate gepast om uit te voeren op de dag van de Nationale Dodenherdenking.

Wouter voert de muziek uit op uitnodiging van het 4 en 5 mei Comité Zeist. Gemeente Zeist verleende een financiële bijdrage, zodat het concert gratis toegankelijk is. Hartelijk welkom!

Adres:
1e Dorpsstraat 1
Postcode:
3701 HA
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Anders:
Herdenking

Uitvoerenden:
vocaal ensemble Lobet den Herrn o.l.v. Wouter Harbers; orkest met concertmeester Robert Cekov; Loes van Schothorst, sopraan; Rutger van Oeveren, bariton

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.wouterharbers.nl
Email adres:
info apenstaartje wouterharbers.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.
Telefoon:
0638603539


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-04-09 14:20:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.