Christelijke Muziek & Concertagenda

Hans Vandenburg in Encore! Nederlandse popiconen aan het woord Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Hans Vandenburg in Encore! Nederlandse popiconen aan het woord
Datum:
21 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

In Encore! nodigt presentator Marc Stakenburg (o.a. Theater van het Sentiment) elke maand een icoon uit de roemruchte Nederlandse pophistorie uit om te vertellen over zijn of haar leven en loopbaan. Op zondag 21 april is dit niemand minder dan Hans Vandenburg, voorman van Gruppo Sportivo!

De opzet van Encore! is simpel en intiem: een podium, een artiest en natuurlijk een publiek. Verder ligt alles open. Een unieke gelegenheid om uw favoriete artiesten van dichtbij mee te maken, en te horen vertellen over hun leven en inspiratiebronnen, in te gaan op uw vragen, of dat een of meerdere nummer te spelen die veel voor ze betekenen, of dat juist nog uit moet komen.

In samenwerking met 40Up Radio, NH Radio en Marc Stakenburg presenteert De Waalse Kerk Encore! met: Hans Vandenburg! En hij behoeft natuurlijk eigenlijk geen introductie, maar voor de goede orde:

Hans Vandenburg begon al op jonge leeftijd gitaar te spelen op een viool. De buurmeisjes raakten onder de indruk dus Hans besloot er werk van te maken. Een zelfbouw Stratocaster en een oude Aristona radio als versterker werden al snel vervangen door een echte Gibson en Marshall kofferversterker, uiteraard gekocht bij Nico Servaas in Den Haag. Een eerste schoolbandje The Running Tides met toen al eigen nummers en hier en daar wat optredens tussen de schuifdeuren was het begin van een 40 jarige succesperiode van Hans Vandenburg als serieus te nemen singer/songwriter/performer. Daarin passeerden diverse bands de revue, waarvan Gruppo Sportivo zich in die periode ontwikkelde tot een sterke liveband met Europese tours en zelfs enkele hits als Tokyo, Beep Beep Love, Hey Girl, Rock 'n Roll, Disco Really Made It! en Sleeping Bag. Hun laatste album GREAT (eind 2018), waarvan recent de 3e single What Else Can I Do? uitkwam, was ook aanleiding voor een concerttour door Nederland. Still going strong, na 40 jaar popgeschiedenis. Vandenburg vertelt erover, zondag 21 april in Encore!
Het tourschema van Gruppo Sportivo is hier te bekijken.

Adres:
Walenpleintje 159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Pop (meer popconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Hans Vandenburg.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-04-09 14:09:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.